Cal Petersen torjui Yhdysvaltojen maalilla MM-turnauksen toisen nollapelinsä − joukkueen tärkein parannuskohde on kuitenkin hyökkäyspäässä

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Petersenille tarttuu koppi.
Kuva © Samuli Huikuri
Yhdysvallat onnistui nollaamaaan Saksan alkusarjan toiseksi viimeisessä ottelussaan. Joukkue haluaa kuitenkin olla jatkossa entistä huolellisempi hyökkäyspelillisissä asioissa.

Suomen turnauksen avausvastustaja Yhdysvallat pelasi tiukan kamppailun Saksaa vastaan, kun se voitti numeroin 2−0. Maalivahti Cal Petersen pelasi turnauksen toisen nollapelinsä.

− Saksa liikutti hyvin kiekkoa ja tuli maalille. He tekivät paljon maskia ja pyrkivät irtokiekoille. Sain kakkoskiekot hoidettua tänään hyvin ja siitä kiitos myös puolustajillemme, veskari sanaili ottelun jälkeen.

Yhdysvaltojen kärkihyökkääjiin kuuluva Jason Robertson totesi Saksan pyrkineen pelaamaan nopeaa peliä, minkä he onnistuivat kuitenkin tyrehdyttämään.

− Pelit käyvät koko ajan tärkeämmiksi. Saksa tarvitsi tästä pelistä voittoa, mutta niin mekin halusimme sen.

Yhdysvallat kohtaa alkulohkon päätösottelussaan Italian − maan, jota ei voida pitää kovin kummoisena mittarina pudotuspeleihin valmistautuvalle joukkueelle.

− Tässä turnauksessa ei ole helppoja pelejä. Jokainen joukkue voi voittaa kenet tahansa. Pelaamme Italiaa vastaan omaa peliämme ja katsomme, mitä tapahtuu, Robertson virkkoi.

Yhden asian jenkkihyökkääjä nosti esiin, mitä joukkue voi vielä ennen pudotuspelivaihetta terästää.

− Haluamme antaa aina mahdollisimman hyvän lähtökohdan seuraavaan vaihtoon eli vaihtaa kiekollisena ja mahdollisuuksien mukaan hyökkäyspäässä.

Muokattu: 31.5.2021, kello 19.02: Kuva ja kuvateksti vaihdettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle