Britti-ihme Liam Kirk ei valinnut Jukureita umpimähkään − "Kävin keskusteluja Olli Jokisen kanssa jo aiemmin"

LIIGA / Haastattelu
Liam Kirk on pelannut Jukureissa pian kuukauden ajan.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
Yksi Liigan mielenkiintoisimmista kesken kauden hankituista vahvistuksista on ollut Jukurien brittihyökkääjä Liam Kirk.

Liam Kirk tuli Suomeen vuoden alussa, ja on nyt pelannut kymmenen ottelua Jukureissa. Ensimmäisen kuukauden kokemukset ovat olleet hänelle myönteisiä.

− Aika täällä on ollut mukavaa. Joukkuekaverit ovat olleet mukavia minulle, Kirk kehuu.

Peliesityksissä Jukureilla on jäänyt parannettavaa, sillä kymmenestä ottelusta on irronnut vain kolme voittoa. Kirk näkee kuitenkin joukkueessa potentiaalia.

− On selvää, että välillä voittaa pelejä ja välillä häviää. Näen, että meillä on kuitenkin hyvät mahdollisuudet kääntää kurssi ottamalla myönteisiä asioita peleistä mukaan, Kirk arvioi.

− Kun pelaamme 60 minuuttia hyvin, voimme voittaa kenet tahansa, Kirk uskoo.

Kirkillä oli jonkinlaiset pohjatiedot Suomen sarjoista. Hänelle tuttuja joukkuekavereita aiemmalta uraltaan ovat esimerkiksi Iso-Britanniassa pelanneet Juha Koivisto, Joonas Rönnberg ja Miika Franssila sekä Tucson Roadrunnersissa AHL:ää vielä viime kauden alussa pelannut Matias Maccelli.

− Olen aina tiennyt, että Liiga on kovatasoinen. Kysyin sarjasta vielä lisää Maccelillta, kun olin jo hiukan vanhempi.

Tullessaan Suomeen Kirk mainitsi Jukurien päävalmentajan Olli Jokisen vaikutuksen seuravalintaan.

− Kävin keskusteluja Ollin kanssa jo aiemmin, kun Jukurit osoitti kiinnostusta. Tietysti keskustelin myös Arizona Coyotesin organisaation kanssa siitä, mikä on parhaaksi uralleni.

− Hänen pelaajauransa puhuu puolestaan. Kokemuksen kautta hän osaa antaa vinkkejä, miten tulen paremmaksi pelaajaksi. Lisäksi viime kauden suoritukset Jukureilta antoivat uskoa.

KalPaa vastaan Jukurit taisteli kahden maalin takaa tasoihin toisessa erässä, mutta lopulta päätöserässä KalPa iski kolme maalia, joista viimeisen tyhjiin. Se jäi kismittämään Kirkiä.

− Rehellisesti sanottuna se oli peli, mikä lipesi meiltä käsistä kolmannessa erässä. Nousimme hienosti mukaan toisessa erässä ja dominoimme sitä, mutta KalPa sai sitten momentumin parilla maalilla päätöserässä.

− Tappio oli pettymys, mutta onneksi pelaamme heti uudestaan heitä vastaan. Tiedämme, mitä täytyy tehdä, kun tulemme kotikaukaloon.

Kirkille uran ensimmäinen Savon derby oli eräänlainen kokemus, ja etenkin uusilla ulkomaalaispelaajilla ei kilpailuasetelmasta ole samanlaista tietoa kuin kotimaisilla tai muuten pitempään Suomessa pelanneilla.

− Opin näiden joukkueiden kilpailutilanteesta vasta pelipäivän aamuna. 

» Lähetä palautetta toimitukselle