Brian O'Neill urastaan: "Olen iloinen siitä, että urani toi minut Jokereihin"

KHL / Haastattelu
Brian O'Neill vietti neljän tehopisteen iltaa Dinamo Moskovaa vastaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Brian O'Neill pelaa viidettä kauttaan Helsingin Jokereissa ja rikkoi 200 tehopisteen rajan KHL:ssä ensimmäisenä Jokereiden pelaajana.

Helsingin Jokereiden riveihin kaudeksi 2016-17 saapunut yhdysvaltalaishyökkääjä Brian O'Neill saavutti 200 pistettä KHL:ssä tiistain ottelussa, mutta ei tiennyt asiasta ennen kuin joukkuekaverit mainitsivat siitä.

Kunnian pisteistä O'Neill vaatimattomuuden perikuvana antoi tietysti joukkuekavereille.

− Tiesin siinä vaiheessa, että olin tehnyt 200. pisteen, kun pelikaverit käänsivät kenttäkuulutuksen minulle. Tällainen merkkipaalu on tietysti hieno saavuttaa, mutta se ei olisi mahdollista ilman pelaamista hyvässä joukkueessa ja hyvien pelaajien kanssa. Toivottavasti, kuka tietää, vaikka 100 tai 200 pistettä tulisi vielä lisää. Se olisi hienoa.

O'Neillin tällä hetkellä voimassa oleva kolmen vuoden sopimus päättyy keväällä. Jokereilla ja O'Neillilla on ollut alustavia keskusteluja uudesta sopimuksesta jo käynnissä.

− Joo, olemme Jarin (GM Kurri) kanssa jutelleet siitä. Meillä on todella läheinen suhde. Hän tietää, kuinka paljon nautin pelaamisesta täällä ja hän on tehnyt elämästäni todella helppoa heti siitä alkaen, kun tulin organisaatioon. Hän uskoo sekä luottaa minuun ja on antanut minulle paljon erilaisia mahdollisuuksia. Olen uskollinen Jokereille ja mediassa saatte kirjoittaa tämän pohjilta, mitä ikinä haluattekin, sanoi Brian hymyssä suin ottelun jälkeisessä haastattelussa.

Huippu AHL:ssä, mutta ei koskaan NHL:ssä

O'Neill aloitti yliopistouransa 19-vuotiaana Yalen yliopistossa. Hän vietti yliopistossa neljä vuotta ja oli Yalen paras pistemies kolmen viimeisen kauden ajan.

Yliopiston jälkeen O'Neill sai NHL-sopimuksen Los Angeles Kingsin kanssa, mutta ei pelannut kyseisessä organisaatiossa peliäkään NHL:n puolella. Viimeisellä Pohjois-Amerikassa vietetyllä kaudella 2015−16 hän pelasi New Jersey Devilsissä 22 NHL-ottelua, mutta vietti pääosin kauden AHL:n puolella.

O'Neill pitää itseään myöhäisheränneenä pelaajana.

— Olin todella myöhäisherännyt pelaaja. Ensimmäistä kertaa urallani pelasin jääkiekkoa 17-vuotiaana niin, että piti matkustaa paljon. Menin yliopistoon 19-vuotiaana ja aika siellä teki minusta vähän isomman, mutta valmistuin sieltä vasta 23-vuotiaana. 

— AHL:ssä sain kyllä onnistumisia, mutta olen tällä hetkellä varmasti paljon parempi pelaaja kuin olin silloin. Eurooppalainen jääkiekko on tehnyt minusta sellaisen pelaajan, mitä olisin halunnut olla AHL:ssä pelatessani. Mutta olen iloinen siitä, että urani toi minut Jokereihin. Nämä ovat olleet mahtavat viisi vuotta täällä toistaiseksi.

NHL:stä on kyselty O'Neillin palvelusten perään, mutta hyökkääjä ei ole nähnyt syitä lähteä purkamaan sopimustaan Jokereiden kanssa.

— Kiva asia minun tapauksessani on se, että lähdin Pohjois-Amerikasta ollessani 27-vuotias. Vietin täällä pari vuotta ja sitten olympialaisten jälkeen sain jotain tarjouksia NHL:stä, mutta olin juuri tehnyt nykyisen sopimuksen Jokereiden kanssa, eikä minulla ollut mitään syitä lähteä purkamaan sitä, sillä olen onnellinen pelatessani täällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle