Brian O’Neill harmitteli Jokerien sulamista: “Emme voi pelata noin löysästi”

KHL / Haastattelu
O'Neill oli pitkään kiinni voittomaalissa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Torpedo Nizhni Novgorod suoritti Hartwall Arenalla komean ryöstöretken. Loppuhetkien kiri laittoi myös Brian O’Neillin mielen matalaksi, vaikka hyökkääjän henkilökohtaiset onnistumiset saivat jälleen jatkoa.

Jenkkihyökkääjä Brian O'Neill on ollut Jokerien viime aikojen ykköstykki. Myös tappioon päättyneessä Torpedo-ottelussa syntyi yksi osuma ja näin miehen maaliputki venähti jo neljän ottelun mittaiseksi. 11 ottelua ovat tuottaneet nyt yhteensä seitsemän kaappia.

Torpedoa vastaan O'Neill maalasi ensimmäisessä erässä, mutta Jokerien 3–1-johto rusentui lopussa 3–4-jatkoaikatappioksi. Hyökkääjää kismittivät virheet, joita Torpedo kyttäsi kärsivällisesti läpi ottelun.

– Olimme laiskoja kiekon kanssa toisessa ja kolmannessa erässä. Emme voi pelata noin löysästi, varsinkin kun vastustaja ei tee mitään muuta kuin hyökkää vastaan.

O'Neill on pelannut kaikki kauden 11 otteluaan samassa ketjussa. Hän, John Norman ja Henri Ikonen muodostavat mainion kolmikon, jota ei ole ollut syytä rikkoa missään vaiheessa. Torpedoa vastaan ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiinkin ketjun sentteri Norman.

– Ketjumme menestyy, koska olemme kaikki hyviä aiheuttamaan vastustajalle kiekonmenetyksiä. Tässä liigassa noita tilanteita sattuu todella usein.

O'Neillin hurja viimeistelytahti on ollut hienoinen yllätys, sillä etenkin viime kaudella miehen nimi löytyi huomattavasti useammin syöttö- kuin maalisarakkeesta. Runkosarjatehot 13+45 saattavatkin nyt paukkua rikki ainakin maalien osalta. O'Neill itse ei kuitenkaan ole vielä brändäämässä itseään tarkka-ampujaksi.

– En nyt tiedä, paljon on kiinni itseluottamuksesta ja rytmiin pääsemisestä. Normanin ja Ikosen karvauspeli auttaa omaa suorittamistani paljon.

» Lähetä palautetta toimitukselle