Brayden Point sai rauhassa kasvaa NHL-pelaajaksi, minkä makeita hedelmiä Tampa Bay Lightning nyt korjaa

NHL / Haastattelu
23-vuotias Brayden Point kuuluu joukkueensa nuoriin tähtiin.
Tampa Bay Lightning teki ryöstön vuoden 2014 varaustilaisuudessa, kun joukkue varasi Brayden Pointin vasta kolmannella kierroksella. Sittemmin hyökkääjästä on kehittynyt yksi joukkueensa tärkeimmistä syömähampaista.

Brayden Point varattiin kesän 2014 varaustilaisuudessa vasta kolmannella kierroksella ja Tampa Bay Lightningin neljäntenä varauksena. Hänen edelleen mahtui kolme puolustajaa: Anthony DeAngelo, Dominik Masin sekä John MacLeod. Kovista juniorisarjan tehoistaan huolimatta häntä ei kuitenkaan tuolloin luettu lupaavimpien hyökkääjien joukkoon.

Nuorukaisesta kehittyi kuitenkin yksi NHL:n tehokkaimpia pelaajia. Heti ensimmäisellä NHL-kaudellaan Point saalisti 40 tehopistettä 68 ottelussa, ja etenkin viime kauden 41 maalia ja 92 tehopistettä olivat osoitus siitä, että Lightning osui hänen kohdallaan kultasuoneen.

− Lightning on seura, jossa ei kiirehditä nuorten pelaajien kanssa, vaan heille annetaan aikaa ja työkalut kehittymiseen. Näin tapahtui myös minun kohdallani, sain rauhassa kasvaa NHL-tason pelaajaksi, Point kertaa urapolkuaan.

Loistavat otteet kaukalossa saivat myös aikaan sen, että viime kesän jatkosopimusneuvotteluissa keskusteltiin alun alkaenkin pistenikkarille kuuluvista rahoista. Point solmi kolmivuotisen ja yhteensä 20,3 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen Lightningin kanssa. Tämä tarkoittaa keskimäärin 6,75 miljoonan dollarin kausiansiota.

Point kiittelee myös joukkueessa vallitsevaa kulttuuria, jossa nuorista pelaajista huolehditaan koko joukon voimin. Johtajuus on pukukopissa vahvasti läsnä.

− Meillä on pelaajia, jotka ovat pelanneet todella pitkään ja muistavat, millaista nuoren pelaajan on tulla joukkueeseen. Yksittäisiä mentoreita ei ole, vaan kaikki osallistuvat nuorien tukemiseen.

Lightningin kausi ei ole kuitenkaan lähtenyt käyntiin odotusten mukaisesti, mutta Point ei ole asiasta huolissaan. Hän kuitenkin vierittää vastuuta tilanteen ratkaisemisesta pelaajiston suuntaan.

− Kausi on vielä alussa, mutta meillä on vielä tekemistä joukkueena. Pelisysteemissämme ei ole mitään vikaa. Kyse on ennemminkin siitä, ettemme toteuta sovittuja asioita niin kuin kuuluu

Myös valmennus on Pointin mukaan tehnyt asian eteen voitavansa.

− Cooper ja muut valmentajat ovat tehneet ahkerasti töitä ongelmiemme ratkaisemiseksi ja esitelleet siihen keinonsa. Nyt vain meidän pelaajien on toteutettava ne.

» Lähetä palautetta toimitukselle