Brad Lambert oli tovin poissa tositoimista Nuorten Leijonien avausottelussa – "Kierrätimme vain vähän ketjuja"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Lambert oli yksi Suomen maalintekijöistä.
Kuva © Tiia Honkamaa tiia.honkamaa@jatkoaika.com
Latvia ei yleensä ole se vaarallinen vastus, mutta joukkue kuitenkin piti ottelun alussa Nuoria Leijonia pihdeissään. Brad Lambertin ja Joakim Kemellin maalit johdattivat lopulta Suomen voittoon jo kahdessa erässä.

Nuorten Leijonien avausottelussa nähtiin runsaasti maaleja, kun Latvia kaatui lukemin 6–1. Aatu Rädyn johtama ykkösketju tehoili iltaan peräti neljä maalia ja kaksi maalia heti ensimmäiseen erään iskenyt Joakim Kemell oli lähellä hattutemppua.

Hyökkääjä Brad Lambert oli joukkueen yksi ainoista ykkösketjun ulkopuolisista pelaajista, jotka onnistuivat maalinteossa. Lambert vei maalillaan Suomen toisessa erässä jo 3–0-johtoon.

Ensimmäistä maalia saatiin sen sijaan odottaa ensimmäisen erän puoliväliin.

– Ensimmäinen erä oli hieman vaikea. Latvialaiset pelasivat hyvin. Meidän täytyi vain pitäytyä pelisuunnitelmassamme ja pelata omaa peliämme. Maalipaikat tulisivat sen mukana.

Lambert on pelannut vuodenvaihteen kisoista asti yhdessä Samuel Heleniuksen ja Ville Koivusen kanssa. Tuolloin kahdessa pelatussa ottelussa jälki oli hurjaa, mutta nyt Lambert ei ole täysin tyytyväinen ketjunsa peliin.

– Tämä peli ei ollut meidän ketjullemme ihan se paras. Katsotaan seuraavaksi videoita ja opitaan niistä.

Vaikean kauden jälkeen maalinteko maistui lahtelaiselle.

– Hyvät fiilikset pelistä. Hyvä voitto ja tästä on hyvä lähteä jatkamaan turnausta.

Kolmannen erän loppupuolella Lambertia nähtiin vähemmän jäällä, mutta loukkaantumisesta ei ollut kyse.

– Kierrätimme vain vähän ketjuja.

Kemellin ketjulla tehoilta

Vierumäen harjoitusleiriltä asti yhdessä pelannut kolmikko Hirvonen–Räty–Kemell oli Nuorien Leijonien tehokkain ketju. Kolmikko oli vastuussa neljästä Suomen maalista.
Kemell hehkutti ottelun jälkeen ketjukavereitaan vuolaasti.

– He ovat tosi hyviä pelaajia. Molemmat ovat todella hyviä luistelijoita ja omaavat hyvän kiekkoälyn. He osaavat luoda mulle paikkoja ja osaavat myös itsekin tehdä maaleja. Tosi simppeliä ja kivaa.

Suomen turnaus jatkuu torstaina ottelulla Tšekkiä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle