Blackhawks hävisi runkosarja-avauksensa niukasti − Päävalmentaja Jeremy Colliton syväanalysoi virheitä, eikä Patrick Kanekaan säästynyt kritiikiltä

NHL / Haastattelu
Colliton näki joukkueensa otteissa parannettavaa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Joel Quennevillen Chicago Blackhawksin päävalmentajana korvannut Jeremy Colliton oli tappioon päättyneen kaudenavauksen jälkeen pettynyt. Hän kuitenkin analysoi peliä tarkasti: "Jos haluamme menestyä, meidän on pidettävä kiekosta kiinni."

Chicago Blackhawksin päävalmentajaksi Joel Quennevillen jälkeen noussut Jeremy Colliton, 34, analysoi tarkasti 3−4-tappioon päättynyttä ottelua Prahan perjantai-illassa.

− Menetimme liian usein kiekon ja asetimme itsemme haavoittuvaiseksi puolustussuuntaan. Pelissä on aina hetkiä, jolloin tapahtumat eivät mene kuten haluaisi, Colliton kertoi.

Mora IK:ssa ja Rockford IceHogsissa aiemmin valmentanut luotsi tarkensi vielä aiempaa lausuntoaan.

− Menetimme kiekkoja hyökkäys- ja puolustussiniviivoilla sekä vaihtojen lopussa, kun olimme väsyneitä. Se tekee tilanteista vaikeita puolustaa.

Mikäli Blackhawks mielii menestyä jatkossa, on joukkueen kiinnitettävä huomiota kiekolliseen pelaamiseensa.

− Pari sekuntia sen jälkeen, kun hankimme kiekon itsellemme, he riistivät sen. Olimme vaikeissa tilanteissa jatkuvasti. Jos haluamme menestyä, meidän on pidettävä kiekosta kiinni, Colliton sanoi.

Ennen ottelua päävalmentaja kehui kokoonpanoon noussutta Dennis Gilbertiä. Nuori puolustaja teki ensimmäisessä erässä kuitenkin virheen, joka johti Philadelphia Flyersin 1−0-johtomaaliin.

− Se oli valitettavaa hänen kannaltaan. Hänellä oli kuitenkin hyviä vaihtoja ottelun edetessä, eikä hän pelannut eri tavalla kuin aiemmin.

Myöhemmin Alexander Nylander toi Blackhawksin tasoihin 1−1:een.

− Hän on taitava pelaaja, joka tekee tilaa itselleen. Mitä enemmän hän pelaa itseään vastaaviin tilanteisiin, sitä enemmän hän auttaa meitä, Colliton viittasi ruotsalaisen tekemään maaliin.

Blackhawks-supertähti Patrick Kane ei säästynyt säntillisesti peliä analysoivan Collitonin kritiikiltä, vaikka hän teki ottelussa maalin ja yhteensä kolme tehopistettä.

− Hän on meille käänteentekevä pelaaja. Häntä ei alussa kuitenkaan oikein näkynyt jäällä, ja hänellä oli vaikeuksia tukea kiekollista pelaajaa. Hän kuitenkin löysi keinot parantaa pelaamistaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle