Bielissä loistava leijonahyökkääjä Toni Rajala: "Sarja sopii mainiosti pelityylilleni, ja onhan Sveitsi hieno maa asua"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Toni Rajala ei vielä torstaina onnistunut avaamaan pistetiliään Karjala-turnauksessa.
Kuva © Topi Lainio

Suomi otti hienon voiton nuorella joukkueella pelanneesta Venäjästä turnauksen ensimmäisessä ottelussaan. Toni Rajala oli tyytyväinen otteisiin.

− Hyvä pelihän se meiltä oli. Painettiin 60 minuuttia ja tehtiin tarpeeksi maaleja. Olihan siinä paikkoja tehdä enemmänkin osumia, Rajala arvioi.

Yksi näistä maalipaikoista oli Rajalalla toisessa erässä.

− (Mikael) Ruohomaa antoi hyvin tolpille, mutta ranteet pyörähtivät ympäri tai jotain, että sellaista pääsi käymään. Ensi pelissä toivottavasti pistetään sisään.

Suomi teki kaikki kolme maaliaan ylivoimalla, mutta Rajala ei päässyt kentällä nauttimaan niistä hedelmistä.

− Toinen ylivoima toimi tänään erittäin hyvin, he saivat tehtyä pusseja. Sitä on treenattu pari päivää, ja ainakin toisella kentällä toimi hyvin. Meidän kenttä yrittää vielä saada sitä paremmaksi lauantain peliin.

Oma paikka on löytynyt Bielistä

Rajala pelaa tällä erää jo kuudetta kauttaan Sveitsin pääsarjassa EHC Biel-Biennen joukkueessa. 1970- ja 1980-luvuilla mestaruuksia voittanut seura on parhaimmillaan yltänyt Rajalan ajanjaksolla välieriin.

− Tosi hyvin on kausi mennyt sekä itsellä että joukkueella. Saimme Törmäsen Antin takaisin valmentamaan, ja on ollut rento meininki, Rajala viittaa syövästä toipuneeseen suomalaispäävalmentajaan.

Rajalan ja päävalmentaja Törmäsen lisäksi joukkueessa on kaksi muutakin suomalaista. Jere Sallinen on ollut mukana koko kauden, ja Lauri Korpikoski liittyi joukkueeseen jokin aika sitten.

"Saimme Törmäsen Antin takaisin valmentamaan, ja on ollut rento meininki."

– Valitettavasti Lauri loukkaantui heti, mutta eiköhän hänet saada maajoukkuetauon jälkeen kehiin.

Suomalaispelaajista moni on tehnyt Sveitsissä pitkää uraa, ja Rajalallakin pelit jatkuvat alppimaassa vielä pitempään. Tällä kaudella hänet on nähty myös joukkueensa kapteenina.

– Pari vuotta jäljellä sopimusta on vielä tämänkin jälkeen, ja hommat ovat sujuneet hyvin.

− Sarja sopii mainiosti pelityylilleni, ja onhan Sveitsi hieno maa asua. Paljon on Sveitsin kiekko mennyt eteenpäin viime vuosina.

MM-kisat Tampereella iso tavoite

Rajala on maaottelutauolla Sveitsin pääsarjan pistepörssissä seitsemäntenä. Muista suomalaisista Harri Pesonen on tasapisteissä, mutta enemmän maaleja tehneenä kuudentena.

− "Pessin" kanssa on hyvä taistelu, aika käsi kädessä on menty. Toivotaan, että maaleja tulee jatkossakin ja joukkueena voitetaan. Viime vuonna hävisimme säälipleijareissa, koitetaan paremmin menestyä joukkueena tällä kaudella.

Tässä turnauksessa Rajala ja Pesonen pelaavat samassa ketjussa, ja kolmantena lenkkinä on Ruotsissa pelaava Ruohomaa.

− Se on hienoa. Hän on kova tekemään töitä ja viihtyy maalin edessä. Yritän itse olla hanakkana saamaan kiekkoa maalille. Joko ne menevät sisään, kun "Pessi" on maskissa, tai sitten hän laittaa irtokiekot maaliin.

Ilveksessä miesten tasolle nousseella Rajalalla ovat vahvasti mielessä kotikisat hänen entisessä kotikaupungissaan.

− Olisihan se hienoa sinne päästä. Yritetään antaa hyvät näytöt, olisihan se hieno kirsikka kakun päälle kauden päätteeksi. Toivottavasti pysyn ehjänä, ja on mahdollisuus taistella kisapaikasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle