Ben Tardifin ensimmäinen Liiga-kausi on saanut lentävän lähdön – NHL-tähtien kanssa harjoittelu oli pelaajalle silmiä avaava kokemus

LIIGA / Haastattelu
Liukasliikkeinen Ben Tardif on ollut vaikea pideltävä Liiga-kaukaloissa.
Kuva © © PABLO CASSO HTTPS://WWW.INSTAGRAM.COM/PABLOCASSOSPORT/
KooKoon Ben Tardif on esiintynyt Liigassa tehokkaasti. Luistelunopeudellaan häikäisevä kanadalainen saapui Kouvolaan joukkuekaverinsa suosituksesta. Toissakesäinen osallistuminen Colorado Avalanchen harjoitusleirille antoi pelaajalle osviittaa kirkkaimmalle huipulle yltämisen vaatimuksista.

KooKoon kauden alku on ollut haastava. Merkittäviä satsauksia pelaajistoonsa tehnyt kouvolalaisjoukkue on sarjataulukossa sijalla 12. Mustaoranssien alkukauden harvoihin valopilkkuihin lukeutuu kanadalainen Ben Tardif, 23.

Henkilökohtaiset pisteet eivät liiaksi lämmitä tehokkaasti esiintynyttä hyökkääjää. Tähän syynä on joukkueen heikko menestys.

– On vaikea ajatella vain pisteitä, koska loppujen lopuksi sitä haluaa voittaa. Haluan tehdä enemmän tulosta auttaakseni joukkuettamme voittamaan. Sitä varten me kaikki olemme täällä.

– Olen iloinen, että minulla itselläni on peli sujunut, mutta joukkueena meidän täytyy alkaa voittaa otteluita, Tardif jutteli syyskuun lopussa pelatun Lukko-ottelun jälkeen.

Kyseisen kotiottelun jälkeen kouvolalaisten vire on hieman parantunut. Lukko-ottelua seuranneista kuudesta ottelustaan KooKoo on kerännyt kolme voittoa ja yhdeksän pistettä. Samalla Tardif on lihottanut pistepussiaan viidellä tehopisteellä.

Kehityksen perässä Liigaan

Kaukalossa Tardif erottuu edukseen erityisesti räjähtävällä luistelullaan. Enemmän pelintekijäksi itsensä profiloiva kanadalainen kokee olevansa muutakin kuin pelkkä vauhtikone.

– Pidän itseäni hyvänä yleispelaajana. Olen nopea luistelija ja tykkään tehdä tulosta hyökkäyspäässä. Käytän nopeuttani hyödyksi mahdollisimman paljon.

Tardifin kaksi edellistä kautta kuluivat AHL:n ja ECHL:n välillä. Täksi kaudeksi Euroopaan suunnannut Tardif tuli Liigaan kehittyäkseen pelaajana.

– Olin kiinnostunut Euroopassa pelaamisesta. Kuulin paljon hyvää Liigasta. Se on hyvä sarja kehittymiseen. Olen vielä nuori pelaaja, ja Liiga oli minusta paras paikka kehittyäkseni paremmaksi pelaajaksi, hyökkääjä perusteli päätöstään siirtyä Pohjois-Amerikasta Liigaan.

Kouvolaan Tardifin houkutteli pelaajalle ennestään tuttu joukkuekaveri.

– Pelasin Charle-Edouard D'Astousin kanssa samassa joukkueessa kaksi vuotta sitten ja tunnen hänet erittäin hyvin. Juttelimme hänen kanssaan ennen kuin tein sopimuksen KooKooseen. Hän kertoi minulle, millainen kaupunki Kouvola on, millainen valmennusryhmä joukkueella on ja millaisia pelaajia joukkueessa on.

– Pidin sitä hyvänä tilaisuutena ja päätin tehdä sopimuksen KooKooseen, Tardif valotti siirtonsa taustoja.

Harjoitusleiri supertähtien seurassa opetti paljon

23-vuotiaan kanadalaisen tähtäimessä siintää NHL. Vuosi sitten kesällä Tardif pääsi jo aistimaan NHL-tunnelmaa osallistuttuaan Colorado Avalanchen harjoitusleirille. Lajin huippujen rinnalla treenaaminen oli silmiä avaavaa.

– Tavoitteenani on pelata NHL:ssä ja osallistuminen harjoitusleirille oli todella hauskaa. Avalanche oli juuri voittanut Stanley Cupin ja joukkueessa oli niin monta supertähteä.

– Oli mahtavaa nähdä heidät ja mitä sille tasolle pääseminen vaatii. He ovat todella hyviä kaukalossa ja kaukalon ulkopuolella he antavat kaikkensa suoriutuakseen hyvin. Se saa ymmärtämään, että päästäkseen sille tasolle täytyy ottaa ylimääräisiä askelia ja tehdä kaikki pienetkin asiat oikein kehittyäkseen paremmaksi jääkiekkoilijaksi, Tardif kertasi ensimmäisen NHL-harjoitusleirinsä antia.

» Lähetä palautetta toimitukselle