Ben Bownsin otteet MM-kisoissa saisivat jopa kuninkaallisen perheen ylpeäksi – "Haluamme pelata ensi vuonna Sveitsissä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ben Bowns oli kentän näkyvimpiä pelaajia Suomea vastaan.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Vaikka Iso-Britannia päästikin viisi maalia Leijonia vastaan, niin silti maalivahti Ben Bowns oli ilman muuta joukkueensa parhaimpia pelaajia.

Iso-Britannian maalivahti Ben Bowns joutui jälleen todelliseen kiekkosateeseen, kun englantilaiselle merkattiin 44 torjuntaa. Aiemmissakin otteluissa Bownsin torjuntamäärät ovat olleet hyvin korkeita.

– Tähän on täytynyt tottua tämän turnauksen aikana. Jätkät pelasi mahtavasti edessäni, vaikka viimeinen maali tulikin melko heikon puolustuksen seurauksena. Turnauksen muihin otteluihin verrattuna joukkue pelasi todella hienosti tänään, Bowns kertoi ottelun jälkeen.

– Joka pelissä on ollut todella mahtavia joukkueita vastassa. Minulle on tullut paljon töitä, mutta laadukkaalla palautumisella olen pärjännyt hyvin, Bowns kommentoi kovaa urakkaansa Košicessa.

Iso-Britannialle tämä MM-turnaus on hyvin ainutkertainen, sillä takana on pitkä taival alasarjoissa. NHL-pelaajien kohtaaminen on ollut unelmien täyttymys Bownsille.

– Se on ollut uskomatonta. Brittiläiselle pojalle se on aina ollut unelma ja ehkä sitä ei enää pääse tekemään.

Brittien tähänastiseen turnaukseen Bowns on tyytyväinen, mutta ruma 9–0-tappio Tanskalle on jäänyt kaihertamaan mieltä.

– Olemme näyttäneet, että pystymme pelaamaan tällä tasolla. Emme pysty ottamaan voittoja isoja maita vastaan, mutta toisaalta Tanska-ottelu oli hyvin heikko suoritus meiltä.

Iso-Britannialla on vielä kehnoista tuloksista huolimatta mahdollisuus säilyä MM-kisojen pääsarjassa.

– Haluamme pelata ensi vuonna Sveitsissä ja siksi tarvitsemme voitot lopuista peleistä. Kaksi vuotta sitten aloitimme uudelleenrakennuksen ja sarjapaikan säilyttäminen olisi todella tärkeää projektin jatkon kannalta, Bowns tuumasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle