Ben Blood pohjusti Pelicansin voittomaalin ja sähisi Tapparan tähtien kiusana − "Odotan ensi kertaa"

LIIGA / Haastattelu
Ben Blood nautti jälleen pelaamisesta Tampereella.
Kuva © Jarno Hietanen

Pelicans haki kärkipelistä Tampereelta 4−2-voiton. Lahtelaisten puolustaja Ben Blood hämmästeli ottelun kulkua.

− Oli villi ottelu, mutta tuntui lopuksi hyvältä. Iso voitto, isot kolme pistettä.

− Pelissä ei ollut normaalia rytmiä. Avauserä oli pitkälti meidän ylivoimapelejämme, mutta toisessa erässä Tappara tuli kahden maalin takaa tasoihin. Erityisesti ottelun lopun viisi peliminuuttia pelasimme todella hyvin kiekollisena.

Tapparan 2−2-tasoitusmaalin jälkeen Pelicans joutui alivoimalle ja Nokia-areenan yleisö odotteli jo kirvesrintojen johtomaalia.

Toisin kuitenkin kävi, kun Blood itse viiletti alivoimalla hyökkäyksen kärkenä ja sai syöttöpisteen Pelicansin 3−2-maaliin.

− Purin kiekon pois puolustusalueeltamme ja pian tästä meillä oli 3−1-ylivoimahyökkäys. Lukáš Jašek antoi minulle täydellisen syötön, ammuin ja Christian Heljanko torjui upeasti, mutta Sakke Hämäläinen löi paluukiekon sisään.

− Olin täysin poissa tontiltani, mutta se oli hieno tilanne! myönsi Blood.

Näyttävä torikokous avauserän lopussa

Blood hääri Pelicansin puolustuspelotteena läpi ottelun. Näkyvin tilanne nähtiin avauserän lopussa, kun hän kamppaili Veli-Matti Savinaisen ja Jori Lehterän kanssa. Miehet kaatuivat vuorollaan ja koko kolmikko komennettiinkin jäähyistunnolle.

− Jori on iso poika. Meillä oli hienoja taisteluja ja odotan ensi kertaa, kommentoi Blood hymyssä suin.

Omaa rooliaan Blood pitää edelleen puolustusvoittoisena.

− Minä puolustan vain ja yritän saada kiekon pois meidän maaliltamme. Rakastan fyysistä pelaamista, se on jääkiekossa tärkeintä minulle. Mutta haluan pysyä poissa jäähyltä!

Blood palasi Lahteen viiden vuoden tauon jälkeen, kun hän solmi kuukausi sitten loppukauden mittaisen sopimuksen Pelicansin kanssa. Blood kiekkoili Pelicansissa viimeksi 2015−2017.

− Odotimme perheen kanssa hyvää pelipaikkaa tänä syksynä. Jumala siunasi meitä loistavalla tilaisuudella tulla taas Lahteen. Pelicans on loistava organisaatio!

Nyt Pelicans pääsee lyhyelle joulutauolle. Ottelut jatkuvat kuitenkin jo tapaninpäivänä, kun Lahteen saapuu vastustajaksi Ässät.

− Huomenna on Pelicans-perheen kanssa joulubrunssi ja sitten pian joulun jälkeen onkin nopeasti pari peliä.

» Lähetä palautetta toimitukselle