Barrett Hayton osoitti kykynsä heti Ilves-debyytissään − "Nautin tilanteista, joissa kiekko on minun lavassani"

LIIGA / Haastattelu
Hayton on kipparoinut Kanadan alle 20-vuotiaiden MM-kultaan.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Ilves sai lauantaina riveihinsä mielenkiintoisen pelaajan, kun Barrett Hayton avasi liigataipaleensa tupsukorvien kolmossentterinä.

Matias Maccellin ja Roby Järventien keskushyökkääjänä pelannut Barrett Hayton ei vielä ensimmäisessä ottelussaan Ilves-paidassa saanut maalitiliään auki, mutta kanadalainen osoitti kiekonkäsittelytaidollaan olevansa maailmanluokan pelimies. Syöttöpiste hänen sarakkeeseensa napsahti.

− Kiekon kanssa pelaaminen on ehdoton vahvuuteni. Nautin tilanteista, joissa kiekko on minun lavassani, Hayton taustoitti.

Nuorten laitureiden keskelle hyppääminen oli 20-vuotiaalle Haytonille mieluinen rooli.

− He ovat kaksi superlahjakasta pelaajaa, joiden kanssa on helppo pelata. Minulta kesti muutama vaihto, ehkä ensimmäinen erä päästä rytmiin mukaan. Kemia syntyy varmasti ajan myötä.

Ilves sai ottelussa paljon ylivoimaa, jota myös nuoret hyökkääjät pääsivät jauhamaan. Sentteri totesi, että suurin osa tekemisestä tuli selkäytimestä − vain aloituksia ja muita pieniä yksityiskohtia oltiin katsottu läpi ennen ottelua.

Hayton vietti ennen liigadebyyttiään asiaan kuuluvan karanteenijakson, jonka jälkeen pelaaminen tuntui hienolta.

− Pelasimme tänään hyvin ja KalPakin vaikutti erinomaiselta joukkueelta. Pelaaminen tällaisissa tasokkaissa otteluissa on mukavaa, Kanadan alle 20-vuotiaiden MM-kultaan kipparoinut Hayton kertoi.

Ilvekseen oli Haytonin mukaan helppo liittyä ja hän mainitsi ehtineensä tutustumaan muutamiin joukkuekavereihinsa paremminkin. Persoonana rauhalliselta vaikuttanut kanadalaisnuori antoi myös kommentin siitä, mitä häneltä jatkossa tullaan näkemään.

− Pyrin luomaan tilanteita hyökkäyspäässä ja tekemään tulosta. Tuon joukkueeseen myös kilpailullisuutta.

» Lähetä palautetta toimitukselle