Balázs Sebőkin kuiva kausi katkesi tiukassa paikassa Tapparaa vastaan − "Pelaan aika paljon ja pitäisi olla tehokkaampi"

LIIGA / Haastattelu
Balázs Sebők (etualalla) aloitti maalinteon Nokia-areenalla.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves voitti Tampereen paikalliskamppailun perjantaina, vaikka sen kannattajapääty oli lähes hipihiljaa läpi ottelun. Tupsukorvien hyökkääjä Balázs Sebők osui pitkästä aikaa verkon perukoille.

Ilves päihitti Tapparan Tampereen paikallismittelössä perjantaina maalein 4−3. Tupsukorvien unkarilaishyökkääjä Balázs Sebők kuvaili joukkueen iltapuhdetta onnistuneeksi.

− Peli oli sellainen kuin odotimmekin. Onneksi saimme yhden maalin enemmän kuin Tappara. Taistelu oli kova ja pelasimme korkealla tasolla 60 minuuttia. Yleisökin varmaan tykkäsi tänään pelistä.

Ilveksen kannattajat viettivät ottelun ajan pääsääntöisesti muualla kuin tutulla paikallaan päätykatsomossa. Kotijoukkueena pelannut Tappara kielsi paikallisvastustajien kannattajilta suurten lippujen heiluttamisen katsomossa, joten tupsukorvien kannattajien tuttua karnevaalia ei Tampereella nähty.

Sebők ei ottanut sen suuremmin kantaa kannattajapäädyn tapahtumiin.

− Olivat he suhteellisen äänekkäitä silloin, kun tarvitsi. Tällaista se on, kun on vieraspeli. Katsotaan, mitä huomenna Porissa tapahtuu, hyökkääjä pyöritteli.

Lauantaina Ilveksen vieraspeliin Ässiä vastaan odotetaan yli 500 tamperelaiskannattajaa.

− Sekin on tietysti vieraspeli, että siihenkin pitää valmistautua huolella. Tässä on koko ajan kyse vain yhden ottelun voittamisesta kerrallaan. Olemme tyytyväisiä siihen, että sinne tulee paljon Ilves-kannattajia. Yritämme laittaa heille hyvän näytöksen pystyyn.

Kauan kaivattu maali

Sebők iski Tapparan verkkoon ottelun avausmaalin ensimmäisen erän lopulla. Osuma oli hänelle vasta kauden kolmas ja edellisen kerran limppu oli löytänyt pesään 20. joulukuuta. Viime kaudella hyökkääjä heilutti verkkoa runkosarjassa 11 kertaa.

− En edes uskonut, että se meni sisään, sillä tuo maalinteko on niin harvinaista herkkua minulle tällä hetkellä. Onneksi meni ja toivottavasti se ketsuppipullo tästä aukeaa.

Sebők kantaa isoa vastuuta Ilveksen hyökkäyksessä. Perjantaina hän kellotti jääaikaa reilut 14 minuuttia. Hänen kauden peliaikakeskiarvonsa on 17 minuuttia ja neljä sekuntia.

− Pelaan aika paljon ja pitäisi olla tehokkaampi. Ehkä se tästä lähtee. Uskon, että muuten pelaan parasta lätkääni, mitä olen koskaan pelannut. Tehotilasto on yksi asia. Valmentajat ovat sen verran fiksuja, että jos pelaisin huonosti niin en saisi pelata noin paljon. Se on hyvä merkki siitä, että he luottavat minuun.

Ilves kesti lopussa Tapparan kovan rynnäkön. Marek Langhamer otti maalillaan tärkeitä torjuntoja ja Sebők oli myös pelin ratkaisuhetkillä kentällä.

Keskushyökkääjä Sebőkin työkaveriksi Ilveksen keskikaistalle saapui vastikään kokenut Jarno Koskiranta. Unkarilaisen mielestä 36-vuotias peluri istuu tupsukorvien ryhmään mainiosti.

− Hän on hyvä tyyppi ja sopii meille. Koskiranta on tärkeä pelaaja kevättä ajatellen ja on hienoa, että hän tuli meille.

» Lähetä palautetta toimitukselle