Balázs Sebők hyvästelee Suomen ja Tampereen Unkarin paidassa − "Vähän erikoinen tilanne"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Balázs Sebők pääsee hyvästelemään Nokia Areenan kotimaansa maajoukkuepaidassa.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Pitkään Suomessa pelannut Balázs Sebők pääsee hyvästelemään Tampereen tyylikkäästi kotimaansa Unkarin maajoukkuepaidassa. Unkari hävisi avausottelunsa Tanskalle, mutta Sebők katsoo jo tulevaan.

Suomessa 14 vuotta pelannut ja pitkälti suomalaistunut Balázs Sebők on luonnollisesti  Unkarin joukkueen tunnetuin nimi suomalaisyleisölle. Unkari aloitti kisaurakkansa 1−3 tappiolla Tanskalle.

− Ihan hyvä kolmas erä. Aloitettiin todella huonosti, siitä kertoi laukausmäärät. Sitten tultiin hyvin mukaan, ja se ensimmäinen maali oli aika tärkeä. Sen jälkeen meillä oli pari paikkaa vielä tasoittaa, mutta parempi joukkue voitti. Se on todellisuus, Sebők kertoi ottelun jälkeen.

Sebők siirtyy ensi kaudeksi Saksan DEL-liigan Iserlohn Roostersiin. MM-kisoissa hän pääsee hyvästelemään Suomen ja Tampereen mieluisalla tavalla.

− Ihan kivalta se tuntuu. Vähän erikoinen tilanne, kun 14 (Suomessa vietetyn) vuoden lähden Saksaan ja tulen vielä takaisin pelaamaan pariksi viikoksi. Hienoa olla täällä, Sebők fiilisteli.

Tutulta Nokia Areena ei kuitenkaan tällä hetkellä tunnu.

− On tämä kyllä vähän erikoista. Pukukoppi on eri paikassa (kuin mihin on tottunut), täällä on paljon tavaraa ja ihmisiä, joita ei ole nähnyt ennen hallilla. Vähän erikoista, mutta on hienoa pelata Suomessa vielä pari viikkoa ennen uutta juttua Saksassa.

Unkarilaiset kannattajat tekivät suuren vaikutuksen lauantain iltapäiväottelussa, kun areenan alakatsomon yksi kulmaus oli täyteen pakattuna unkarilaisfaneja. Tuo yksi katsomonosa täytti koko Nokia Areenan metelillään. Kannattajien suhteen "Balu" on ollut onnekas.

− Olen aika onnellinen faneista. Osasto 41 (Ilveksellä) ja täällä hyvät fanit meillä. Sekä Ilveksessä että nyt "majussa".

Unkarin kannattajakulttuuri saa Sebőkilta luonnollisesti suurta suitsutusta.

− Ei ole mitään merkitystä, miltä peli näyttää. He antavat meille tukea koko ajan, vaikka aika huonolta peli näytti ensimmäisessä erässä. Varsinkin, kun teimme maalin, tuli eloa. Tämä on meidän kulttuuri, ja on hienoa, että tällaista löytyy myös jääkiekkomaailmasta.

Unkari nousi täksi vuodeksi MM-kisojen A-sarjaan. Sebőkin mielessä siintää tuon paikan säilyttäminen.

− Seitsemän vuotta sitten olimme viime kerran täällä, ja tavoite on pysyä ylhäällä. Seitsemän vuotta sitten voitimme yhden pelin Valko-Venäjää vastaan. Se on meidän tavoite ehdottomasti, ja että pysytään tässä ylemmässä sarjassa.

− Peli kerrallaan. Nyt 1-3 tappio ja huominen peli tulee aika nopeasti.
Katsotaan mikä lopputulos on parin viikon päästä. Toivotaan, että on hieno kokemus tämä. Parin viikon päästä pystyy kertoa enemmän.

Unkarilaisista luonnollisesti Sebőkille Tampere on tutuin kaupunki. Oppaanakin hän on jo päässyt toimimaan, vaikka aika on ollut rajallista.

− Ei tässä hirveästi ole aikaa, koska pelataan seitsemän peliä 12 päivään. Vein joukkueen Stefan's Steakhouseen yhtenä iltana. Ei hirveästi ole aikaa, niin pelataan vain tällä hetkellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle