Avausmaalin ohjannut Pesonen ei ollut täysin tyytyväinen alkusarjan päätökseen

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Harri Pesonen ohjasi Lehtosen laukauksen komeasti maaliin.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

− Vähän kevytkenkäinen peli meiltä. Ei ollut sitä tiikerinsilmää tänään. Tämä alkulohko on ollut pitkä, eikä aiemmin ole tullut sellaisia ohipelejä. Jäi semmoinen fiilis ettei laitettu aivan kaikkea tänään jäälle. Nyt kuitenkin huilia, ja kohti uutta, Harri Pesonen tiivisti Saksa-ottelun.

Tappio Saksaa vastaan toi selkeitä asioita esille, missä joukkueen täytyy jatkossa olla enemmän hereillä. Keski-Eurooppalaiset saivat käännettyä useasti Leijonien oman pään aloitusvoiton omaksi edukseen.

− Tällaisissa erikoisissa tilanteissa ja käännöissä pitää jatkossa olla parempi. Näitä ei tässä alkusarjassa paljoa ilmaantunut, mutta ne ovat enemmän henkisellä puolella korjattavia asioita.

Pesonen vastasi ottelun avausmaalista komealla ohjauksella ja toi ylivoimalle kaivattua onnistumista.

− (Mikko) Lehtoselle haetaan vetopaikkaa. Minun ja (Veli-Matti) Savinaisen tehtävänä on olla siinä linjoilla ja valmiina. Aika paljon tuota kuviota tulee harjoiteltua. Veskarille aina paha, kun saa mailaa väliin, ja kiekko muuttaa suuntaa viime hetkellä, hyökkääjä avarti.

Puolivälierän vastustaja varmistuu kummankin alkulohkon viimeisten otteluiden jälkeen. Pesosella ei ole henkilökohtaista suosikkivastusta, mutta helppoa ei taistosta tule.

− Siitä on voitto kairattava, kuka ikinä vastaan tuleekaan. Tottakai sieltä voi tulla vastaan kivenkovia joukkueita. Ei sillä oikeastaan ole henkilökohtaista merkitystä, Pesonen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle