Atte Ohtamaa nautti Esa Lindellin kanssa pelaamisesta − "Oli hyvä testi, että miten meidän tasapainomme säilyy"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Atte Ohtamaa tuomassa kiekkoa ylös Iso-Britannia-ottelussa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Atte Ohtamaa sai Iso-Britannia-otteluun vierelleen jykevän NHL-puolustajan Esa Lindellin. Ensimmäinen yhteinen pelikokemus meni suotuisissa merkeissä.

− Pelasimme hyvin tänään ja pystyimme pysymään omassa pelissämme kiinni. (Lindellin kanssa) lähti hyvin liikkeelle ja nyt olemme saaneet ensimmäisen pelin alle. Se aina helpottaa, kun alkaa tietää, mitä toinen haluaa tietyissä tilanteissa.

Kaksikko ehti ennen ottelua sopia tietyt pienet asiat keskenään.

− Perusjutut, eli miten autetaan toista. Niitä katsoimme ja varmasti pääsemme niihin nyt kiinni, kun saimme pelinkin alle.

6−0-lukemista huolimatta Iso-Britannia ei ollut Ohtamaan mielestä heikko vastustaja.

− Hyvä peli oli ja hyvä tempo. Heillä oli taitavia ja näppäriä jätkiä, jotka hyökkäävät aktiivisesti ja hyvin vastaan. Oli hyvä testi, että miten meidän tasapainomme säilyy.

Leijonat pelaa seuraavan ottelun heti huomenna, kun vastaan asettuu Itävalta. Sekä perjantain että lauantain mittelöt pelataan kello 16.20 alkaen, eikä kiekko tipukaan jäähän 20.20 kuten Suomen aiemmissa peleissä.

− No nyt ainakin vähän helpottaa, kun ei ollut se myöhäisin peli. Kun peli loppuu niin myöhään, unensaannissa menee kauan. Ihan mukava, että nyt viikonloppuna on aikaisemmat pelit. Pelaamaanhan tänne on tultu, niin on hyvä, että niitä pelejä riittää, Ohtamaa heitti.

Omiin otteisiinsa Ohtamaa on melko tyytyväinen, mutta ammattimiehenä hän tietää, mikä on avain menestykseen.

− Aina voi parantaa ja pitääkin turnauksen edetessä. Varmuus on vahvuuteni, niin sitä pitää tuoda koko ajan vahvemmin esiin.

Itävalta on jääkiekon mittapuulla melko eksoottinen vastustaja Leijonille, mutta tältä kaudelta Suomella on jo kokemuksia tulevasta haastajastaan.

− Pelasimme heitä vastaan Tsekin EHT:lla. He paineistivat ja liikkuivat todella hyvin. Heillä on fyysisiä jätkiä, joten uskon, että huomenna tulee vauhdikas ja fyysinen peli. Itävalta on pelannut hienosti täällä ja pelasivat jo silloin. Ihan samanlaista odotan, ennakoi kokenut puolustaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle