Atte Engren: "Junassa vaunut välillä vaihtuu, mutta se puksuttaa silti eteenpäin"

LIIGA / Haastattelu
Atte Engrenin torjunnat eivät tällä kertaa riittäneet voittoon asti
HIFK:n maalivahti Atte Engren torjui loistavasti Ilves-ottelussa, mutta Ilves onnistui lopulta ylivoimalla ratkaisemaan voiton itselleen. Joukkuetta varjostaneet loukkaantumiset sekä sairastumiset eivät Engrenin mukaan ole joukkueen toimintaa ratkaisevasti häirinneet.

Atte Engren näytti jo olevan ottelun sankari Ilvestä vastaan, kun hän lukuisilla loistavilla torjunnoillaan pystyi pitämään HIFK:n johtoasemassa. Matias Maccellin kaksi läpiajoa samassa vaihdossa toisessa erässä oli Engrenin huipputorjunnoista yksi esimerkki.

Peli muistutti jo pudotuspelikiekkoa, sillä fyysisyyttä annettiin molemmin puolin runsaasti, mutta rehdisti.

− Oli kovatasoinen peli, tasaista vääntöä molemmilta. Kovaa fyysistä peliä ja puhdasta peliä.

Kuten yleensäkin tiukoissa peleissä,nousivat nytkin erikoistilanteet merkittävään rooliin. Ilves iski kaksi maaliaan ylivoimalla ja HIFK:kin onnistui kerran. Päätöserässäoli HIFK:llakin mahdollisuus ylivoimalla iskeä johto-osuma, mutta tilanne jäi hyödyntämättä ja hetken päästä iski Ilves oman ratkaisevan ylivoimamaalinsa.

Runkosarjaa on vielä kolme kierrosta pelaamatta ja asetelmia pudotuspeleihin haetaan kovaa vauhtia. Engrenin mukaan sekä hän että joukkue nauttii juuri näistä peleistä. Nyt HIFK keskittää kaiken tarmonsa napatakseen suoran pääsyn puolivälieriin eli vähintään kuudennen sijan. Siltä sijalta helsinkiläiset nytkin löytyvät ja näyttäisi sijoituksen myös pitävän. Viidentenä oleva KooKoo on viiden pisteen päässä, kun taas alapuolella HPK on kuusi pistettä HIFK:ta jäljessä.

Omaan kauteensa Engren on ihan tyytyväinen. Alkukauden loukkaantumisen jäljiltä peli on parantunut ja hänkin on valmis antamaan kaikkensa HIFK:n eteen. HIFK:n joukkue on melkoisesti kärsinyt erilaista loukkaantumisista ja flunssa-aalloista, mutta sen taakse ei Engrenin mukaan pidä mennä.

− Junassa vaunut välillä vaihtuu, mutta se puksuttaa silti eteenpäin.

» Lähetä palautetta toimitukselle