Artturi Lehkosen Canadiensissa ovat ovet paukkuneet kesällä: "Se kuuluu tähän bisnekseen"

NHL / Haastattelu
Katse kohti kauden alkua. Hyvä startti on Lehkosen ja Canadiensin kiikarissa.
Kuva © Getty Images
Viime kausi oli paitsi Montreal Canadiensille, myös Artturi Lehkoselle pettymys. Kenties kesän uudet suomalaisnimet tuovat uutta virtaa sekä Canadiensille että Lehkoselle.

Kolmatta kauttaan Montreal Canadiensissa aloittavalla Artturi Lehkosella on allaan rikkonainen kausi. Syyskaudella vammojen kanssa taistellut Lehkonen joutui jättämään 16 ottelua väliin. Kauden loppusaldoksi jäi lopulta 66 ottelua ja tehopisteet 12+9.

− Lähden tietenkin parantamaan omaa suoritustani kokonaisvaltaisesti, Lehkonen toteaa.

Myös koko Canadiensin kausi oli pettymys. Voittoja kertyi ainoastaan 29 ja joukkue valahti itäisen konferenssin kolmanneksi viimeiseksi.

− Viime kausi oli todella vaikea. Nyt pitää olla valmiina kauden alussa ja alkaa tapella pisteistä, ettei käy kuten viime vuonna.

Helppoa se ei tule olemaan. Ykköspakki Shea Weber on pitkään sivussa polvileikkauksen jäljiltä. Lisäksi Canadiens on tehnyt viime kauden jälkeen hieman kyseenalaisia pelaajakauppoja. Viime kaudella 51 tehopistettä ja parhaalla kaudellaan peräti 30 maalia iskenyt yhdysvaltalaishyökkääjä Alex Galchenyuk vaihtui Arizona Coyotesissa pelanneeseen Max Domiin.

Myöhemmin Canadiens kauppasi viime kaudella muun joukkueen mukana epäonnistuneen kapteeninsa Max Paciorettyn Vegas Golden Knightsiin. Vaihdossa Montrealiin siirtyivät hyökkääjä Tomas Tatar sekä tulevaisuuden nimi Nick Suzuki.

Lehkonen suhtautuu pelaajakauppoihin viileästi ja vakuuttaa, etteivät ne vaikuta hänen pelaamiseensa.

− Se kuuluu tähän bisnekseen, näin se homma toimii. Se pitää hyväksyä ja siihen pitää sopeutua.

Yksi kesän hankinnoista on Winnipeg Jetsistä siirtynyt Joel Armia. Uutta suomalaisväriä saattaa olla enemmänkin, jos Jesperi Kotkaniemi nappaa paikan NHL:stä. Miten Lehkonen tulee toimeen porilaisten kanssa?

Se kuuluu tähän bisnekseen, näin se homma toimii. Se pitää hyväksyä ja siihen pitää sopeutua

− Kyllä minä tulen toimeen. Tosin saa nähdä, tuleeko pitkä kausi, Lehkonen veistelee.

Montreal on tunnetusti kiekkohullu kaupunki. Viime kauden pettymys, kesän pelaajakaupat. Joko Lehkonen on saanut tuntea paineet?

− Joo, kaksi vuotta, Lehkonen naurahtaa.

− Se on spesiaalipaikka ja se on ihan nättiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle