Arttu Ruotsalainen tavoittelee unelmaansa tulevalla kaudella – ”Totta kai NHL on tavoitteena”

LIIGA / Haastattelu
Ruotsalainen pelaa alkukauden Ilveksen mukana, kunnes käsky käy rapakon taakse.
Kuva © Samuli Huikuri
Ruotsalainen nautti Liigan uudesta Super Series -konseptista ja aikoo tavoitella tosissaan NHL-paikkaa Buffalo Sabresin harjoitusleirillä.

Maaliskuussa koronapandemian vuoksi pysähtynyt Liiga on hiljalleen palaamassa takaisin kiekkokartalle. Monien muiden joukkueiden ohella myös Ilves on aloittanut joukkueharjoitukset. Tavoitteena on olla valmis, kun kiekko tippuu jäähän runkosarjan alussa lokakuussa.

Tamperelaisseura tiedotti kesällä Matias Maccellin, Arttu Ruotsalaisen, Lassi Thomsonin sekä Lukáš Dostálin lainasopimuksista. Ilves pyrkii jatkamaan päättyneen kauden kovaa virettään tähtipelaajiensa avulla. Nelikon lainasopimukset ovat toistaiseksi voimassa olevia.

Liiga lanseerasi tälle kaudelle uuden kolmella kolmea vastaan pelattavan Super Series -turnauksen, jossa Ilves kamppailee HIFK:n, Kärppien, Tapparan ja TPS:n kanssa. Pelimuoto korostaa pelaajien yksilötaitoja, mikä sopii myös Ruotsalaiselle.

– Ihan hauskaa oli pelata, aika paljon erilaista mitä normi 5vs5-peli ja musiikki soi pelien aikana, mutta kyllä mää tykkäsin pelata, Ruotsalainen summasi uuden turnauksen annin.

22-vuotias Oulun Kärppien kasvatti kirjasi päättyneellä kaudella uransa ennätyspisteet Liigassa tekemällä 44 otteluun 43 tehopistettä (15+28). Buffalo Sabresin sopimuspelaaja Ruotsalainen on osoittanut kykynsä kotimaan kaukaloissa, joten hyökkääjän seuraava askel urallaan on selvä: NHL.

– No totta kai NHL on tavoitteena. Jos ja toivottavasti kun seuraava kausi saatais aloitettua niin tottakai tavoitteena olisi saada Ilveksen kanssa hyvä startti ja kehitettyä myös omaa peliä ja kun käsky käy, niin lähden leirille tosissaan tavoitteleen NHL-paikkaa, mutta siihen tarvitaan hyvä leiri ja onnistumisia, jotta se olisi mahdollista, lupsakka hyökkääjä päättää haastattelun.

» Lähetä palautetta toimitukselle