Arttu Ruotsalainen selvisi säikähdyksellä Lukko-pelin tällistä − tehohyökkääjä nosti esiin seikan, joka hidasti menoa Ilvekseen saapumisen jälkeen

LIIGA / Haastattelu
Arttu Ruotsalainen onnistui jälleen maalinteossa.
Kuva © Emmi Erkkilä emmi.erkkila@jatkoaika.com
Ilves taipui Lukolle voittomaalikilpailun jälkeen Tampereella. Tupsukorvien ylivoimatehoja kohentelemaan päässyt Arttu Ruotsalainen on päässyt hyvin sisään Ilveksen tekemiseen.

Ilveksen tähti Arttu Ruotsalainen törmäsi hurjalla vauhdilla päin Lukon puolustusalueen päätylaudoitusta joukkueiden välisen kamppailun jatkoajalla.

− Säikähdyksellä selvisin. Taisi Oskari Setäsen patjaan kolahtaa, maalille hanakasti tilanteessa ajanut sentteri kertasi.

Lopulta Robin Press ratkaisi voittomaalikilpailussa kaksi pistettä raumalaisille.

− Oli ihan hyvä peli meiltä. Puolustuspeli oli hyvää ja saimme luotua maalipaikkoja. Olihan meillä pari läpiajoa ja rankkarikin, listasi Ruotsalainen oikeastaan vain Matias Maccellille siunaantuneet paikat.

Muitakin tilanteita hyökkäyssuuntaan oli. Puolustuspeli sujui pääsääntöisesti hyvin. Yhden heikon hetken keskushyökkääjä kuitenkin nosti esiin.

− Olemme pitkän viikon treenanneet puolustuspelaamista ja se on mennyt eteenpäin. Tänään 2−1-tilanteessa pelasimme kolmannen erän alun liian riskillä. Menettelimme kiekkoja keskialueella, josta Lukko pääsi kääntämään pitempiä hyökkäyksiä meidän päätyyn.

Koko ajan paremmin

Ruotsalainen kävi kauden alussa Buffalo Sabresin leirityksellä, mutta pelipaikan jäätyä haaveeksi hän palasi Ilvekseen. Hyökkääjällä oli silloin selvä sapluuna siitä, mitä tuleman pitää.

− Tulo tänne oli melkoisen nopea. Ensimmäinen peli meni hyvin, mutta myöhemmin iski jet lag kroppaan. Nyt on alkanut tuntua taas paremmalta. Olemme saaneet kenttänäkin parannettua peliämme ja tehtyä maaleja sekä eilen että tänään.

Vaikka Ruotsalainen on summannut nyt yhdeksään peliin tehot 3+5=8, on 21-vuotiaan pelaajan mielessä moni muukin pelillinen osa-alue.

− Onhan tuossa aika paljon muutakin, mitä tuolla kentällä pitää tehdä. Vähän on ollut hakemista, mutta parempaan päin menossa.

Ylivoima toimii, mutta puolustamistakin on harjoiteltava

Yksi osa-alue, joka tupsukorvilla on toiminut mallikkaasti, on ylivoima. Se on tällä hetkellä joukkueista koko Liigan kolmanneksi tehokkainta (25,00%).

− Pyrimme katsomaan, miten vastustaja pelaa alivoimaa. Katsomme, mikä voisi toimia esimerkiksi kovaan sumppuun tai aktiiviseen paineeseen. Välillä olemme olleet ongelmissa pelin rauhoittamisen kanssa, mutta muuten olemme aina saaneet jotain aikaiseksi.

Ruotsalaisen tultua joukkueeseen Karri Kivi sai samoihin aikoihin potkut päävalmentajan paikalta ja Jouko Myrrä nousi apuvalmentajan tontilta tilalle.

− Hyvin on lähtenyt. Pelitavallisesti juuri mikään ei ole muuttunut. Tällä viikolla olemme panostaneet puolustuspeliin, joka ei ole ollut sillä tasolla, millä sen kuuluu olla. Nyt alkaa olla joka äijä kartalla siinä. Myrrä itse on ihan samanlainen jätkä kuin aiemminkin − tulee porisemaan pelaajille ja keskustelee asioista, Ruotsalainen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle