Arttu Ruotsalainen odottaa itseltään tulosta Ilveksessä − "Pyrin näyttämään esimerkkiä ja tuomaan vaatimustasoa tekemiseen"

LIIGA / Haastattelu
Ruotsalainen palaa vaikean alkukauden pelanneeseen Ilvekseen..
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Arttu Ruotsalainen haki leirityksen kautta paikkaa Buffalo Sabresista, mutta portti NHL:ään ei vielä auennut. Jatkoaika haastetteli hyökkääjää samana päivänä, kun tieto paluusta Tampereelle tuli. 21-vuotias hyökkääjä haluaa auttaa nuorta ryhmää onnistumaan.

Ilves saa viime kauden huippuhyökkääjänsä takaisin, kun 42 pistettä runkosarjassa ja seitsemän pistettä yhtä monessa pudotuspelissä nakuttanut Arttu Ruotsalainen palaa Tampereelle.

Hyökkääjä haki pelipaikkaa Buffalo Sabresista leirityksen kautta, mutta ovi NHL:ään ei vielä auennut. Sopimuksen mukaisesti Ruotsalainen siirtyy tupsukorviin.

− Leiristä jäi hyvä fiilis. Se sujui hyvin ja opin paljon sen aikana. Sain hyvää palautetta ja huomasin, ettei se (NHL-)taso ole kovin kaukana. Pelipaikka siellä on varmasti jossain vaiheessa ajankohtainen, mutta joka päivä on tehtävä töitä sen eteen, totesi Ruotsalainen tuoreeltaan puhelimitse.

Ruotsalainen vakuuttaa olevansa täydessä pelikunnossa. Aikataulullisesti ei ole vielä varmaa, milloin sentteri hyppää Liigassa tämän kauden osalta kaukaloon.

Ilves on hävinnyt runkosarjan viisi ensimmäistä otteluaan ja Ruotsalainen tiedostaa tamperelaisten vaikean alkukauden.

− Joukkueessa on paljon potentiaalia ja kasassa on kova ryhmä. Homma saadaan varmasti onnistumisten kautta rullaamaan. Kausi on vasta alussa, joten hätää ei ole. Tulen iloisella mielellä mukaan auttamaan joukkuetta.

Positiivinen mieli kasvattaa onnistumisen mahdollisuutta

Vaikka Ruotsalainen pelasi viime kaudella Ilveksessä, on joukkueeseen liittynyt hänellekin uusia pelaajia. Lassi Thomson, Matias Maccelli ja muut tuoreet kasvot tulivat tutuksi Ruotsalaisen harjoitellessa kesällä Ilveksen mukana.

− Kaikki uudet sopivat varmasti hyvin joukkueeseen. Heiltä löytyy luisteluvoimaa ja he sopivat pelitapaan. Tarvitsee vain onnistumisia, jotta alkukankeus katoaa. Saamme hyvän kilpailutilanteen harjoituksiin, jossa potkimme kaveria vähän persuksille, Ruotsalainen heittää.

Oululaislähtöinen väkkärä lupaa tuoda iloisuutta pukukoppiin sekä kaukaloon. Hän lupaa myös näyttää taisteluilmettä ja tuoda apua erikoistilanteisiin.

− Odotan itseltäni myös tulosta, ja niin odottaa varmasti moni muukin sitä minulta. Haluan pystyä kokonaisvaltaiseen suorittamiseen. Pyrin näyttämään esimerkkiä ja tuomaan vaatimustasoa tekemiseen, Ruotsalainen päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle