Arttu Hyry on hakenut lisää oveluutta hyökkäyspäähän: "Silloin pääsisi käyttämään laukausta enemmän"

LIIGA / Haastattelu
Hyry ratkoi lauantain ottelun Kärpille.
Nuori hyökkääjälupaus Arttu Hyry on raivannut tiensä kärppäkannattajien sydämiin ja toivoo itseltään lisää oveluutta hyökkäyspäähän.

Kärpät kohtasi Raksilan lauantai-illan tiukassa kamppailussa TPS:n ja venytti ottelun jatkoajalle asti. Ratkaisijaksi ilmoittautui nuori kärppähyökkääjä Arttu Hyry, joka kilautti kiekon sivutolpan kautta sisään niinkin näppärästi, että maalia piti lähteä tarkastelemaan ensin videolta.

− Olimme tänään sitkeitä. Kolme kertaa olimme tappiolla ja ja nousimme aina tasoihin. Menimme johtoon oikeassa paikassa ja saimme sieltä voiton tilille, vaikkei kolmea pinnaa tullutkaan. Se oli kuitenkin voitto ja niitä meillä ei ole ikinä liikaa. Nyt tuntuu hyvältä, Hyry kommentoi ottelun jälkeen.

Omat peliotteet ovat tuntuneet myös hyvältä ja toista kokonaista kauttaan Kärppien kokoonpanossa pelaava Hyry kokee saaneensa Liigassa pelatessaan paljon kehitystä jokaisella osa-alueella.

− Ensimmäisiltä kausilta kehitystä on tullut rohkeudesta lähtien. Nykyään tavallaan uskaltaa testata omia rajojaan ja uskaltaa kokeilla. Ihan sellainen peruspelaaminen on myös kokonaisvaltaisempaa. Aloitukset ovat myös kehittyneet viime kaudesta, mikä on todella kriittinen osa mun peliä.

Hyryn kautta ovat kuitenkin vaikeuttaneet kaksi aivotärähdystä. Ensimmäisen pelaaja koki lokakuun lopulla ja paluuottelussaan marraskuun alussa hän sai toisen, joka piti miehen poissa kaukalosta kuukauden päivät.

− Tuli pari tälliä kesken kauden. Ne rikkoivat rytmiä ja ei pystynyt treenaamaan tai pelaamaan. Nyt kuitenkin tuntuu, että olen päässyt takaisin peliin mukaan.

− Soittelimme päivittäin lääkärin kanssa ja hän osaavasti neuvoi, mitä saa ja kannattaa tehdä. Hoidettiin rauhassa kuntoon, jotta pääsee takaisin askiin.

Takapakista huolimatta kausi on mennyt 21-vuotiaan pelaajan mukaan odotusten mukaisesti ja kehitystä haetaan edelleen jokaiselle osa-alueelle.

− Tälle kaudelle mitä ollaan tuossa "Soosin" (Toni Sihvosen) kanssa mietitty, niin sellaista oveluutta pitäisi saada hyökkäyspäähän. Silloin pääsisi käyttämään laukausta enemmän ja sitä kautta saisi enemmän maalejakin. Sehän se tässä on pelin ydin.

Ketjukaverikseen keskushyökkääjänä pelaava Hyry on saanut nimekkään Marko Anttilan, joka teki vastikään jatkosopimuksen Kärppien kanssa.

− Kun ensimmäistä kertaa näki oman nimen Anttilan vierellä, olihan se nyt aika hienoa, kun miettii, mitä kaikkea mies on tehnyt. Hän ottaa kaikki hyvin huomioon ja hänen kanssaan on todella helppo pelata.

− Pelityyliltään tuntuu, että hän myös sopii vierelle. Tiedän, mitä hän tekee ja ne ovat kaikki sellaisia voittavia asioita, mitkä pitää pystyä lukemaan.

Paljon kokeneena ja nähneenä pelaajana Anttila on myös tarjonnut viisauksiaan niin Hyrylle kuin muillekin pelaajille.

− Mitään yksittäistä ei tule mieleen, mutta kaikennäköisiä pikkujippoja ja niksejä olen kuullut.

Kärppien fanikunta on ottanut nuoren pelaajan hyvin vastaan. Areenalla otteluiden aikana raikaavat Ramses II:n Villieläintä mukavailevat sanat "Ei Arttu Hyryä voi sulkea häkkiin" ei ole jäänyt Hyryltä itseltäänkään huomaamatta.

− Onhan se aivan äärimmäisen hienoa. En olisi ikinä kuvitellutkaan, että porukka voisi tuollaista laulaa minusta. On se hieno tunne.

» Lähetä palautetta toimitukselle