Arto Laatikainen pelasi Pelicansia vastaan itselleen tyypillisen tasapainoisen ottelun − "Meni aika loppuun asti tämä iltapuhde, että saatiin voitto kotiin"

LIIGA / Haastattelu
Arto Laatikainen keräsi Pelicansia vastaan yhden syöttöpisteen.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
HPK oli tyly vieras Lahdessa vietyään kolme pistettä mukanaan 0−3-numeroin. Perjantai-illan kamppailu oli Arto Laatikaiselle uran 1000. Liiga-ottelu.

HPK onnistui katkaisemaan neljän ottelun tappioputkensa Pelicansin kustannuksella, kun vierasjoukkue haki Isku Areenalta täyden pistepotin. Yksi ottelun sankareista oli puolustaja Arto Laatikainen, jolle ottelu oli Liiga-uran tuhannes. Kokenut puolustaja kirjautti itselleen yhden syöttöpisteen Juuso Ikosen osumaan.

− Oli hyvin yleisöä paikalla ja meillä oli paljon HPK-faneja mukana. Meillä on tässä monta tappiota alla, niin tänään haluttiin tulla hyvällä ilmeellä ja pelata hyvä peli. Siinä pääsääntöisesti onnistuttiinkin. Vähän turhaan otettiin niitä bokseja ja tehtiin sitä kautta illasta meille turhan vaikea.

− Paikkoja oli jo toisessa erässä tehdä sitä kolmatta maalia, mutta ei onnistuttu ja sitten meni aika loppuun asti tämä iltapuhde, että saatiin voitto kotiin, Laatikainen summasi.

Etenkin avauserässä HPK oli selvästi parempi joukkue kaukalossa. HPK hallitsi pelin rytmiä kontrolloimalla kiekkoa ja toisaalta aiheuttamalla aktiivisella hyökkäysalueen pelaamisella Pelicansin viisikolle vaikeuksia omalla kenttäpuoliskolla. Laatikainen oli tyytyväinen joukkueen ilmeeseen heti ottelun alusta alkaen.

− Kyllä me siihen panostettiin. Viikon ensimmäinen peli, niin ei ole aina helppoa saada koneita käyntiin. Pelicansilla oli viikon toinen peli, eikä varmasti olleet tyytyväisiä siihen ensimmäiseen erään. Mutta 2−0 -johto ensimmäisen erän jälkeen vieraissa, niin ei siinä paljon parempaa alkua voi olla.

Ottelun toinen ja kolmas erä olivat melko lämminhenkisiä. Toisessa erässä HPK-puolustaja Ryan Johnston sai pelirangaistuksen estämisestä, joka kohdistui Pelicansin Lukáš Jašekiin. Tšekkihyökkääjä ei pelannut ottelussa enää kyseisen tilanteen jälkeen. Tilanne meni Laatikaiselta ohitse, mutta hänen mukaan tunteiden kuumentuminen ei vaikuttanut joukkueen suorittamiseen erityisesti.

− Tietysti siitä lähti aika iso pakki meiltä pois, että totta kai sitä kautta sekoitti, mutta ei se muuten. Tasteltiin alivoimalla tänään samalla lailla kun aikaisemminkin, eikä Pelicans saanut ylivoimalla niitä maaleja, niin se oli ehkä se isoin syy että voitettiin.

HPK pelasi ehjän ottelun kokonaisuudessaa, ottaen huomioon miten erilaisia erät olivat keskenään. Ensimmäistä HPK hallitsi, toinen erä oli hyvin rikkonainen jäähyjen vuoksi ja kolmannessa erässä Jarno Pikkaraisen ryhmä puolusti johtoaan kärsivällisesti.

− Totta kai kun toinen on häviöllä kahdella maalilla, pitää sieltä tulla vähän all in. Oltiin siinä vähän hätää kärsimässä. Ei saatu kiekkoja ulos sinne toiseen päähän. (DanielLebedeffin johdolla selvittiin niistä pahoista tilanteista ja sitten lopussa pelattiin kumminkin ihan tyylikkäästi.

Henkilökohtaiseen suoritukseen Laatikainen oli kohtuullisen tyytyväinen, etenkin kun huomioi hieman tavattoman valokeilan, mikä puolustajaan kohdistui illan ottelussa.

− Jos ottaa huomioon kaiken mitä tässä taustalla on tapahtunut, täytyy olla tyytyväinen. Ei ollut ihan normi-ilta. Vähän sellaisia häiriötekijöitä, mitä ei normaalisti tule paljon käsiteltyä. Tietysti ne yritti viedä väkisin ajatuksia vähän muualle, mutta kyllä sellainen ihan peruspeli saatiin tänään aikaiseksi. Ennen kaikkea voitettiin, se nyt on päällimmäisenä.

Vaikka huomio ennen ottelua oli normaalia suurempi, käsitteli Laatikainen sen pitäytymällä kiinni tavanomaisissa rutiineissa, joita uran aikana on ehtinyt kertymään. HPK kohtaa lauantaina kotiottelussa KalPan ja Laatikaista muistetaan erityisellä tavalla kyseisessä ottelussa.

Nöyrin mielin oleva puolustaja toivoo hämeenlinnalaisen kiekkoyleisön löytävän hallille sankoin joukoin.

− Toivottavasti saadaan paljon väkeä halliin. Seuralle haluan jo tässä vaiheessa antaa ison kiitoksen, he ovat nähneet paljon vaivaa huomisen illan eteen. En tiedä, mitä fanit ovat keksineet, mutta varmasti hekin ovat jollain tapaa asiaa huomioinut. Iso kiitos jo etukäteen siitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle