Areenan yleisöltä sympatiat Myrrälle ja arvostus Pennasen osaamiselle − Ilveksen johdolle ei ymmärrystä herunut

LIIGA / Haastattelu
Nokia Arenalla Ilves-kannattaja Lauri ja Tapparan kannattaja Timo Uotila sulassa sovussa ennen peliä.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa

Viikon kiekkomaailman uutispommin jäljiltä Nokia Arenan käytävillä oli eräänlainen epäusko vieläkin sympaattisen Jouko Myrrän potkujen jäljiltä.

Järjestäen ihmiset tuomitsivat Ilves-johdon tavan toimia Myrrää kohtaan, mutta toisaalta antoivat arvon Antti Pennasen valmentajataidoille.

Erityisen paljon ihmisiä ihmetytti Ilveksen johdon ilmoitus Myrrälle, ettei hän saa mennä hyvästelemään joukkuetta potkujen jälkeen.

− Onko Ilves siis vaihtanut valmentajaa? kysyi Tapparan kannattajaksi esittäytynyt Timo Uotila kieli poskella.

− Oikeasti en meinannut uskoa asiaa. Toisaalta Tapparan miehenä kaikki sähläys Ilveksen ympärillä on vain plussaa, jatkoi Uotila humoristista pohdintaansa. 

Käytävällä vanhempi herrasmies Ilves-paidassaan esittäytyi Vesa Koskiseksi.

− Valmentajanvaihdos tapahtui väärällä tavalla. Pennanen on hyvä valmentaja, kuten Myrräkin. Vaikea sanoa, mikä tässä on takana, mutta tosiaan tapaa en pitänyt fiksuna. Nyt kuitenkin mennään näin eteenpäin ja toivotaan, että Pennanen tuo muun muassa ylivoimapeliin parannusta, jutusteli Koskinen.

Seuraavana oli mahdollista saada oululainen näkökulma Kärppä-fanilta Harrilta. Hän oli tullut Tampereelle ja kaverinsa ilvesmies Mikan kanssa otti yhtenevästi kantaa valmentajavaihdokseen:

− Erikoinen ja käsittämätön liike! Varmaan pidemmän ajan ratkaisua haettiin ja Pennanen ehkä vähän parempi valmentaja, mutta emme siltikään ratkaisua ymmärrä. Kaikista erikoisinta oli sekä meidän, että monen muun tapaamamme ihmisen mielestä se, että Myrrää ei päästetty hyvästelemään joukkuetta.

Tuntui, että varsinkin keski-ikäiset ja heitä iäkkäämmät tuomitsivat vaihdoksen kaikkein voimakkaimmin asian tyylittömyyden vuoksi.

Nuorempaa polvea edustivat parikymppiset Ilveksen kannattajat Sebastian Savolainen ja Joonas Lehtonen. Heilläkin oli selkeä kanta vaihdokseen:

− Aikamoinen yllätys oli varmasti kaikille. Hyvä valmentaja saatiin, mutta tapa, miten toimittiin "Jokkea" kohtaan, ei ollut fiksu. Se, että Myrrä ei päässyt joukkueen luokse enää käymään, oli koko kuviossa tylyintä. Kyllä me kuitenkin Pennasesta odotetaan joukkueelle seuraavan stepin nostajaa.

Naisväki oli vahvasti miesten linjoilla, kuten Ilves-kannattaja Mira kertoi mielipiteensä hyvinkin vahvoin argumentein. 

− Kyllä me töissä olemme kovasti keskustelleet, että onko Myrrä lirautellut johdon muroihin ja siitä on seurannut potkut. Nyt kyllä Pennasen johdolla Ilveksellä on mahdollisuus kirkastaa viime vuoden pronssimitali kultaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle