Anttoni Honka peräänkuuluttaa peiliin katsomista koko joukkueelta − "Asennepuolen kysymys"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Anttoni Hongan ilta päättyi pettymykseen maalista huolimatta.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Suomi kärsi kirvelevän 2−5-tappion Sveitsiä vastaan alkulohkon päättävässä ottelussa. Vaikka Suomi tilastollisesti hallitsi ottelua, Sveitsi onnistui tekemään paikoistaan maalit kovalla tehokkuudella. Suomen avausmaalin kiskaissut puolustaja Anttoni Honka manasi helilahtelevia peliesityksiä.

− Vähän samanlainen peli oli, mitä aiemmat pelit meillä ovat olleet. Melkoista vuoristorataa. Kymmenisen minuuttia pelataan mallikkaasti ja sitten joku virhe maksaa meille maalin. Alku oli tänään hyvä, mutta se ei riitä, kun 60 minuuttia kestää peli, Honka pohtii.

− Myös jäähyt rikkoivat meiltä ekaa erää. Toisen erän alku oli sitten maltillisesti sanottuna surkeahko, sitä pitää parantaa. Erän alkuun täytyy olla tyly ja simppeli, ei anneta kaverille paikkoja niissä.

Vaikka tappio tulikin, on Nuorilla Leijonilla vielä turnausta jäljellä. Honka näkee parannettavaa jokaisella yksilötasolla.

− Asennepuolen kysymys, miten jokaisen pitää tehdä hommia joka vaihdossa 60 minuutin ajan. Saadaan sitten se hyvä tulos joka pelistä. Mitään ei ilmaiseksi saada. Varmasti tämä omalla tavalla herätti meitä, että seuraava peli pitää voittaa.

Suomen seuraava peli pelataan torstaina alkuillasta Trinecissä, eli joukkue ei joudu matkustamaan Ostravaan. Vastaan asettuu viime vuoden hopeamitalisti USA, joten haaste kovenee reilusti.

− Pitää ihan kaikki pistää heti likoon. Pitää sisäistää, että se on se peli, joka pitää voittaa, eikä uutta mahdollisuutta tule, jos se menetetään. Pitää kaikki paukut ladata siihen. Näen, että meillä on hyvätkin mahdollisuudet siihen, pitää vain jokaisen saada oma latinki täysiin siihen peliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle