Antti Tyrväinen antaa kiitosta Liigan toiminnalle uusien säädösten keskellä − "On pidetty huolta, että hallille on aina turvallista tulla"

LIIGA / Haastattelu
Antti Tyrväinen odottaa tulevaa vuotta ja yleisöä takaisin katsomoon.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Liiga palasi kahden viikon tauolta Lahden keskiviikkoillassa. Paljon ehti muuttua parissa viikossa, kun pelaajille laitettiin kokovisiirit ja ottelut vietiin suljettujen ovien taakse. Antti Tyrväinen ymmärtää muutosten tarpeellisuuden.

Antti Tyrväinen istutettiin Pelicansin tehoketjuun Ryan Laschin ja Rudolf Červenýn rinnalle keskiviikon kotiottelussa TPS:aa vastaan. Ketjun peli kulki mallikkaasti ja Tyrväinen pääsi iskemään kauden toisen maalinsa puolitoista kuukautta edellisestä. Ketjukaveri Lasch syötti osuman ja ratkaisi ottelun vielä jatkoajalla.

− Heidän kanssaan pelaamisesta kyllä nauttii, taitavia jätkiä molemmat. Ryan kun hyökkäyspäässä saa kiekon niin tietää, että se tykkää pitää sitä ja hakea syöttöä. Siinä ei itse tarvitse kun hakea vapaata paikkaa, niin kiekko tulee kyllä lapaan. Ihan hyvä peli meiltä, luotiin hyviä paikkoja ja oltaisi voitu tehdä muutama maali enemmänkin. Tärkeä voitto, Tyrväinen kertoilee.

Uudet ketjukaverit eivät olleet ainoa uusi asia peliin tultaessa. Ensin perjantaina 11.12. Liiga tiedotti, että sarjaan otetaan käyttöön kokovisiiripakko. Niiden arvioitiin vähentävän pisara-altistusta ja täten vähentävän altistumisriskiä otteluiden aikana. Päätöksestä on ollut monenlaista mielipidettä puolesta ja vastaan, mutta Tyrväinen ymmärtää sen hyödyt.

− Jos ja kun se suojaa karanteeneilta, niin totta kai me niitä käytetään, kun näin on tutkittu ja päätetty. THL ja Liiga on tehnyt muutenkin hyvää duunia alkukaudesta. Katsomossa on hyvin hoidettu maskipakot ja hygieniasta on pidetty huolta, että katsomossa ei tauti leviäisi.

"Oli kivaa pelata pitkästä aikaa taas, kun melkonen treenipätkä oli takana"

− On pidetty huolta, että hallille on aina turvallista tulla. Hyviä päätöksiä on tehty turvallisuuden suhteen aiemminkin, niin eiköhän tämäkin sitä ole, Tyrväinen pohtii.

− Jos multa kysytään, niin mieluummin pelaisin ilman. Kun sitä päässä pitää, niin näkökenttään jää pimeitä kulmia alas ja sivuille, vaikuttaa se sen verran ainakin pelaamiseen. En siitä jaksa sen enempää kitistä, siitä on niin paljon puhuttu. Mennään näillä, mitä on.

Kokovisiiripakon jälkeen lauantaina tiedotettiin, että pelit jatkuvatkin oletettua aikaisemmin, mutta ilman yleisöä. Kannattajien merkitystä tunnelman luomisessa urheilutapahtumassa ei voi kiistää ja latautuminen ottelussa voi jäädä vajavaiseksi ilman yleisön kannustusta. Pelicans sai kuitenkin hyvän hengen päälle keskiviikkona.

− Vaikka nyt ei yleisöä ole fiilistä luomassa niin saatiin silti hyvin luotua sitä kopissa ja penkillä keskenämme. Oli kivaa pelata pitkästä aikaa taas, kun melkonen treenipätkä oli takana. Mieluummin sitä pelaa kuin treenaa, pelejä varten tässä hommia tehdään, Tyrväinen tiivistää.

Kahden viikon pelitaukoa seuraa lahtelaisilla näillä näkymin toinen samanlainen, kun joukkue pelaa seuraavan kerran vasta 30.12. Tampereella Ilveksen vieraana. Nyt Pelicansilla on edessä vielä pari harjoituspäivää, joiden jälkeen pukukoppi hiljenee viikoksi pelaajien siirtyessä joulunviettoon.

− Ajattelin kaivaa hiihtosukset esiin ja käydä vähän hiihtelemässä. Joulua vietetään perheen kesken pienellä porukalla, syödään jouluruokia ja annetaan lapsille lahjoja, näitä perinteisiä, Tyrväinen summaa joulusuunnitelmansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle