Antti Tuomisto nauttii isosta roolista TPS:n takalinjoilla

LIIGA / Haastattelu
Antti Tuomisto oli tehokas kasvattajaseuraansa vastaan.
Kuva © Tiia Mahkonen
Antti Tuomisto on aloittanut kautensa hyvin Turun Palloseurassa. Porilaislähtöinen puolustaja kohtasi ensimmäistä kertaa oman kasvattajaseuransa. TPS voitti ottelun 7–2 ja Tuomisto kirjautti tehot 1+1.

TPS kohtasi kauden 2022–2023 kotiavauksessaan Porin Ässät. Ässien oma kasvatti Antti Tuomisto siirtyi täksi kaudeksi Turkuun kiekkoiltuaan kaksi edellistä kautta Denverin yliopistossa. Kasvattajaseuran kohtaaminen oli Tuomistolle ensimmäinen laatuaan. 

– Erikoiselta tuntui pelata omaa kasvattajaseuraansa vastaan, Tuomisto sanoo.

Ottelu äityi välillä kuumaksi ja turhautumista oli havaittavissa varsinkin Ässien puolella, kun TPS latoi maaleja tiuhaan tahtiin. Tuomistokin onnistui kertaalleen maalinteossa ja sai syöttöpisteen Pavol Skalickýn maaliin. Vastustajan joukkueessa ei kuitenkaan pelannut ketään, joka olisi saanut kaverillista erityiskohtelua. 

– Tämän hetken Ässissä ei pelaa yhtäkään hyvää kaveria. Yllättävän vähän muutenkaan on tuttuja joukkueessa, vaikka siellä junnuna olen pelannut, kertoo Tuomisto.

Tuomisto pelaa ensimmäisiä pelejään ammattilaisena aikuisten sarjoissa. Kaksi edellistä kautta kuluivat Denverin yliopistossa Yhdysvalloissa. Sopeutuminen miesten peleihin on onnistunut porilaiselta hyvin. Alku TPS:n paidassa on ollut hyvä, ja vastuuta on ollut tarjolla etenkin Niklas Arellin poissaolon myötä.  

– Vastuuta tulee hyvin ja pelaaminen on mukavaa. Koetetaan siinä sivussa voittaa pelejä mahdollisimman paljon, Tuomisto toteaa.

TPS kohtaa viikon kolmannessa ottelussaan lauantaina Rauman Lukon vieraskaukalossa. Turkulaisten mielissä siintää viikon toinen voitto.

» Lähetä palautetta toimitukselle