Antti Suomela teki voittomaalin ja yllättyi lopun ketjumuutoksista

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Antti Suomela sai lapansa Olli Määtän ampuman kiekon eteen.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi

Suomi voitti lauantaina Nokia Areenalla Itävallan nihkeän ottelun jälkeen lukemin 3−1. Pelin voittomaalin iski Antti Suomela, joka ohjasi Olli Määtän toimituksen maaliin. Ottelun jälkeen Suomela antoi maalistaan tunnustusta Määtälle.

− Se oli hyvä peli Ollilta. Sain olla hetken maalin edessä vapaana ja hyvä pelaaja näki minut siinä. Onneksi sain mailan väliin ja kiekko meni uuniin, Suomela kertoi.

Suomelan, Kasperi Kapasen ja Kaapo Kakon kakkosketju teki ottelussa Suomen kaksi ensimmäistä maalia. Ketju oli kokonaisuudessaan Suomen pirtein rakentaen useita maalipaikkoja. Suomela oli tyytyväinen ketjunsa pelaamiseen.

− Kyllä minä olen tyytyväinen. Saatiin paikkoja luotua ja siinä on kiva pelata. Äärimmäisen nopeita ja taitavia äijiä vierellä. "Kassulla" maailmanluokan nopeus ja Kaapo todella fiksu pelaaja ja taitava kiekon kanssa. Oma työ on tehty kyllä helpoksi, pitää vain suorittaa.

Ottelun viimeisen kymmenen minuutin aikana nähtiin mielenkiintoinen tilanne, kun Jukka Jalonen teki yllättäen ketjumuutoksia Suomen johtaessa ottelua "vain" 2−1. Suomelalle se tiesi sitä, että Kapanen siirtyi ykkösketjuun ja Suomelan laidalle asetettiin Teemu Hartikainen. Syytä muutokselle Suomela ei tiennyt, mutta yllätyksenä se tuli.

− En osaa sanoa sen enempää. Siihen lyötiin "Härski" ja kyllä hänenkin kanssa homma toimi hyvin.

− Varmasti se yllätti, mutta minä menen jäälle aina kun pyydetään ja kenen kanssa pyydetään.

Suomen turnaus jatkuu tiistaina alkusarjan viimeisellä ottelulla Tanskaa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle