Antti Suomela povaa Ruotsi-ottelusta vauhdikasta: "Todella luisteluvoimainen joukkue"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Antti Suomela pelaa tätä nykyä Ruotsin pääsarjassa, SHL:ssä.
Kuva © Tiia Mahkonen
Pohjois-Amerikasta täksi kaudeksi Ruotsiin ja SHL:ään siirtynyt Antti Suomela ennakoi Ruotsi-ottelusta vauhdikasta. Ruotsi on voittanut turnauksen molemmat ottelunsa Leijonien hävitessä vastaavasti omansa. Suomelan mukaan Leijonien pitää olla terävämpiä maalipaikoissaan voittaakseen.

Leijonat kokivat turnauksen toisen tappionsa lauantaina Tšekille lukemin 2–5. Selvänumeroisesta tappiosta huolimatta Suomen joukkueen esitys oli parempi kuin mitä lukemat antavat ymmärtää. Tšekki viimeisteli omista maalipaikoistaan tehokkaasti toisin kuin Suomi. Tämä teki eron joukkueiden välille Leijonien Antti Suomelan mukaan.

– Jäi fiilis, että pelasimme ihan ok. Tšekki oli todella tehokas maalipaikoissaan. Tuntui, että hallitsimme kenttätapahtumia, mutta olimme tehottomia. Oikeutettu voitto Tšekille, summasi Suomela lauantain ottelun.

Tšekki-ottelussa Suomela sai toiselle laidalleen uuden pelaajan, kun Mikael Pyyhtiä debytoi A-maajoukkueessa. Suomelan mielestä Pyyhtiä sopi hänen ja Jere Karjalaisen hyökkäysketjuun ja kolmikon yhteispeli sujui.

– Toimi hyvin. Pyrimme pitämään asiat yksinkertaisena, emmekä tehdä He-Man temppuja. Yksinkertaista lätkää.

– Molemmat osaavat pelata. Löytyi niin hyvä kemia kuin yhden pelin perusteella voi löytyä. Oli hyvä pelaaja kyllä, kuvaili Suomela debytantti-Pyyhtiää sekä ketjunsa yhteispeliä.

Suomela siirtyi täksi kaudeksi Pohjois-Amerikasta Ruotsin SHL:ään IK Oskarshamnin riveihin. Peli Ruotsin korkeimmalla sarjatasolla on vauhdikasta ja luisteluvoittoista, mikä sopii Suomelalle. Suomela kokee sopeutuneensa sarjaan hyvin, mistä kertovat myös hänen tehopisteensä ja tämän hetkinen sijoitus toisena koko sarjan pistepörssissä.

– Ennen kuin siirryin sinne, minulle sanottiin, että peli on nopeaa. Sitä se myös on, saa luistella. Suomessa on enemmän trap-peliä ja hitaampia lähtöjä, kun taas siellä mennään koko ajan, Suomela kuvaa.

– Hyvin olen kotiutunut ja tuntuu, että se istuu omaan pelityyliini. Olen saanut pelata hyvien äijien kanssa, mikä on helpottanut omaa oloa ja sitä kautta olen saanut onnistumisia, hän kommentoi hyvää virettään.

Suomi kohtaa turnauksen päätösottelussaan Ruotsin. Ruotsi on tähän mennessä voittanut molemmat ottelunsa, kun taas Leijonat lähtee kamppailuun kaksi tappiota niskassaan. Suomela ennakoi isänpäivänä pelattavasta kamppailusta vauhdikasta koitosta.

– Todella nopeaa. Todella luisteluvoimainen joukkue, mitä nyt olen katsonut heidän rosteriaan ensimmäisissä peleissä – ja taitavia äijiä joka joukkueesta. Oma ketjukaverinikin on siellä, hän kertoo.

– Taitava ja nopea joukkue, joka pyrkii pelaamaan nopeaa jääkiekkoa. Siihen pitää olla valmiina, kuvailee Suomela Ruotsin joukkueen pelityyliä.

Tšekille kärsitystä selvästä tappiosta huolimatta Suomela näkee Leijonien pelin parantuneen torstaisesta Sveitsi-kamppailusta. Ruotsia vastaan joukkueen pitää vielä petrata maalinteon tukitoimissa ja terävöittää viimeistelyään.

– Pystyimme luomaan maalipaikkoja, mutta viimeistely puuttui. Maalintekoa auttavat maskipelit: peitämme maalivahdin näkökenttää, pelaamme mailoja pois välistä. Niitä pitää tehdä paremmin ja olla tehokkaampi, Suomela kiteyttää.

» Lähetä palautetta toimitukselle