Antti-Roiko itsekriittisenä TPS-tappion jälkeen: "En pystynyt tarpeeksi hyvin pysymään kiekossa"

LIIGA / Haastattelu
Antti-Roiko on iskenyt alkukauden aikana tehot 3+3.
Kärppien nelosketjusta pelipaikan napannut Aleksi Antti-Roiko on ilahduttanut alkukauden otteillaan. Turussa ei orastava kahden ottelun maaliputki enää saanut jatkoa, kun koko Kärpät-nippu jäi nollille.

Keskiviikkona Turussa nähtiin ainoastaan yksi maali, kun kotijoukkueen Linus Fröberg ratkaisi ottelun jatkoajalla. Kummankin joukkueen pelaaminen oli tahmeaa, eikä pitkiä hyökkäysalueen myllyjä nähty.

Kärppien nelosketjussa tämän kauden luutinut Aleksi Antti-Roiko ei ollut tyytyväinen joukkueensa otteisiin.

– Hyökkäyksien kanssa oli meillä vaikeaa. Menetimme kiekkoja, emmekä saaneet hyökkäyspeliämme rullaamaan. 

Ennen TPS-ottelua Antti-Roiko oli kahden pelin maaliputkessa, kun täysosumat syntyivät sekä Tapparaa että Jukureita vastaan. Turussa putki kuitenkin katkesi.

– Itsellä oli samoja ongelmia kuin joukkueellakin. Minun olisi pitänyt paremmin pystyä viemään kiekkoa hyökkäysalueelle. En pystynyt tarpeeksi hyvin pysymään kiekossa.

Ennen kuluvaa kautta nuori hyökkääjä oli pelannut satunnaisia otteluita Kärppien liigamiehistössä, mutta nyt hän on vakuuttavilla otteillaan napannut vakituisen paikan pelaavasta kokoonpanosta. Hän on kuudella tehopisteellään tällä hetkellä Kärppien sisäisessä pistepörssissä seitsemäntenä.

Antti-Roiko on muodostanut vahvan hyökkäysketjun yhdessä Marko Anttilan ja Arttu Hyryn kanssa. Useammassa ottelussa nelosketju on ollut joukkueen vahvimpia lenkkejä.

– Oma peli sekä koko ketjun peli on tuntunut hyvältä näin alkukauden otannalla. Olemme pelanneet ennen kaikkea varmaa peliä. Olemme pystyneet pitämään vastustajan vähillä paikoilla, mutta toisaalta olemme myös itse olleet tehokkaita, Antti-Roiko analysoi.

Kärpät pelaa seuraavaksi HPK:ta vastaan peräti kolme kertaa peräjälkeen. Viikonloppuna pelataan Oulussa ja Hämeenlinnassa joukkueet kohtaavat ensi viikon keskiviikkona. Antti-Roiko ei vielä osannut sanoa, tuoko uudenlainen tilanne jotakin uutta valmisteluihin.

– Eiköhän me pelata vain peli kerrallaan, Antti-Roiko naurahti.

» Lähetä palautetta toimitukselle