Antti Pihlström nähtiin tositoimissa ensi kertaa sitten viime kauden – alla todella hankala loukkaantuminen

KHL / Haastattelu
Pelikentällä pitkästä aikaa nähty Antti Pihlström pelasi edelliskaudella ainoastaan 37 KHL:n runkosarjaottelua.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Pitkäaikaisesta loukkaantumisesta pelikuntoon toipunut Antti Pihlström pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa. Jokerit taipui Avtomobilist Jekateringburgille tasaisessa ottelussa lukemin 0-3.

Jokerit-hyökkääjä Antti Pihlströmin edelliset kaudet ovat olleet melko repaleisia. 33-vuotiaalle hyökkääjälle edellinen kausi oli ensimmäinen kokonainen helsinkiläisjoukkueessa. Sveitsistä Suomeen ja Jokereihin kesken kauden 2016-2017 siirtynyt Etelä-Vantaan urheilijoiden kasvatti on pelannut kahdella edelliskaudella ainoastaan 74 runkosarjaottelua seurajoukkueissaan.

Viime kaudella miestä kiusasi ensin rannevamma, jonka jälkeen toivuttuaan pelikuntoon ja päästyään joksikin aikaa peleihin kiinni, joutui hän KHL:n neljännesvälierien toisessa ottelussa jättämään kamppailun kesken loukattuaan jalkaansa. Kyseessä oli Pihlströmin sanojen mukaan polvilumpion halkeaminen. Vakavasta loukkaantumisesta toipuminen vei aikaa aina Jokerien kuluvan kauden yhdeksänteen otteluun, jossa mies nähtiin jälleen tositoimissa.

– Ei ollut ihan helppoa. Yhdeksän kuukautta siitä, että ollut joukkueen mukana ja peleissä viimeksi kunnolla. Nyt on ensimmäinen ottelu takana ja tästä lähdetään parantamaan, kommentoi Jokerit-laituri ottelun jälkeen kauden avaustaan.

– Raskaita kuukausia. Nyt on kiva hypätä mukaan, kun joukkue on pelannutkin hyvin. Mukavaa päästä hiljalleen auttamaan joukkuetta.

Paras terä kaivetaan esiin, mutta se saattaa viedä aikaa

Nopean luistelijan otteista näkyi vielä tiistain ottelussa pitkä pelaamattomuus ja mies myönsi asian itsekin. Pihlström linjasi, että näin pitkän tauon jälkeen vie aikansa päästä takaisin parhaaseen iskuun, mutta kertoi lähestyvänsä sitä päivä päivältä. Isoja harppauksia on miehen mukaan pelikunnon suhteen jo tapahtunutkin.

Jokerien nelosketjun laidassa kärkikamppailussa pelannut hyökkääjä toteaa pelikunnon olevan pienoinen kysymysmerkki ja kertoo sen voivan hyvässä lykyssä palautua nopeastikin entiselleen. Toisaalta se voi huiman tauon jälkeen viedä myös enemmän aikaa. Suunta on kuitenkin parasta iskukykyä kohden.

– Todella vaikea sanoa, milloin sen parhaan mahdollisen kunnon saa päälle. Treenit ja matsit joukkueen kanssa auttavat siihen, että tottuu pelinopeuteen ja kamppailutilanteisiin.

Vierasjoukkueen kurinalainen puolustus napsautti Jokerien putken poikki

Avtomobilist oli Jokereille pelillisesti suurin haaste tähän saakka. Jopa helsinkiläisten korkean karvauksen jaksoista joukkue selviytyi kelvollisesti ja varjeli omaa maaliaan kovalla taisteluilmeellä. Veräjänvartija Jakub Kovar puolustuksen viimeisenä lukkona oli erinomainen. Jokerit jäi kauden yhdeksännessä ottelussaan ensimmäistä kertaa täysin pisteittä.

– Tiiviisti ja uhrautuvasti puolusti jätkät siellä, että melkein laittoivat päätä väliin kiekkojen tullessa kohti. He hyökkäsivät myös hyvin, antoi Pihlström tunnustusta vastustajan äärimmäisen laadukkaasta kokonaissuorituksesta.

Hallissa vallitsi kauden paras tunnelma, jonka saattoi aistia myös kentälle

Hallissa kuultiin vaihteeksi ääntä muiltakin katsomonosilta kuin ainoastaan Jokerit-fanien kansoittamalta Eteläpäädyltä. Ylipäätään tunnelma oli parempi kuin aiemmissa alkukauden kotiotteluissa. Ottelua seurasi vasta toisen kerran tällä kaudeela yli 9000 katsojaa. Viralliseksi katsojaluvuksi ilmoitettiin 9107.

– Oli jo meininkiä! Hieno homma, että nyt yleisö löysi jo vähän paremmin paikalle. Jätkät on pelanneet hyvin ja toivotaan, että saataisiin jatkossa useamminkin samanlainen yleisö, kehui Pihlström parantunutta tunnelmaa ja läpi tasaisen ottelun hyvin mukana ollutta yleisöä.

» Lähetä palautetta toimitukselle