Antti Pennanen ensimmäisen finaalipelin jälkeen: "Otteluvalvojalle oli hieman asiaa"

LIIGA / Haastattelu
Pennasen HPK pelasi Oulussa finaaliavauksessa lupaavasti.

HPK vei ensimmäistä erää ja Kärpät oli paikoin hätää kärsimässä. Kärppien hyökkäykset näyttivät ponnettomilta, kun HPK oli ottelun alussa kuskin paikalla. HPK tekikin ottelun avausmaalin. Ensimmäisen erän lopulla HPK:n Miro Ruokonen sai pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta ulosajon. Tämän jälkeen ottelun luonne muuttui. Kärpät teki sille harvinaisen ylivoimamaalin.
 
– Isoin asia oli tänään se, että meidän olisi pitänyt pystyä pelaamaan paljon jäähyttömämmin. Vastustaja teki tänään kaksi ylivoimamaalia. Pienestä se oli tänään kiinni, Pennanen kertoi ottelun jälkeen.

Kärpät teki virallisesti tosin vain yhden ylivoimamaalin, mutta voittomaaliksi jäänyt Michal Kristofin 2–1-maali syntyi neljä sekuntia HPK:n jäähyn päättymisen jälkeen.

Pelin jälkeen Pennanen halusi jututtaa otteluvalvojaa. Niclas Luceniusta murjottiin sen verran, ettei pelin jälkeen parranpärinöiltä säästytty.

– Otteluvalvojalle oli hieman asiaa Luceniuksen tapaukseen liittyen. Hän ei kuulemma ollut nähnyt Luceniuksen tapausta, jostain syystä, eikä ottanut siihen mitään kantaa. Siitä tuossa keskusteltiin, Pennanen selvitti.

Sen sijaan Ruokosen viiden minuutin jäähyn tapaukseen Pennanen ei halunnut ottaa mitään kantaa.

Kärppien kaikkien tämän kevään ottelusarjojen alut ovat olleet hankalia, niin tälläkin kertaa. Ottelun alussa näytti siltä, että HPK on selvästi vahvempi. 

– Viidellä viittä vastaan oli erittäin tasaista. Meillä oli omat hetkemme, saimme pelinvirtauksen hallintaa meille. Ensimmäisen erän lopun viiden minuutin jäähy tuli meille huonoon aikaan. Toinen erä oli enemmän coast to coast -lätkää, siinä ehkä näkyi pelaajiemme tietty hermostuneisuus. Kolmannen erän alku meni meiltä taas tosi hyvin. Puolustettiin alussa se jäähy pois. Huippujoukkuetta vastaan se ei vaan käänny niin, että kun aikansa puolustaa, että yhtäkkiä sitten voikin noin vaan hyökätä. Siinä meni hetki koota pelaamista kuntoon.

HPK:n esitys oli siis lupaava, se olikin ottelussa hieman pitempään johtoasemassa, kuin mitä Kärpät.

– Jäljillä oltiin, mutta parantaa pitää, Pennanen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle