Antti Erkinjuntti palasi Tampereelle hakemaan uusia askelia uralleen: "Totta kai tavoittelen kultaa"

LIIGA / Haastattelu
Erkinjuntilta odotetaan tehokasta kautta kirvespaidassa.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Hyökkääjä Antti Erkinjuntti palasi takaisin kirvesrintoihin kolmen vuoden tauon jälkeen. Tavoitteena hänellä on auttaa Tapparaa monipuolisuudellaan ja mennä urallaan eteenpäin.

Kolmen vuoden tauon jälkeen Antti Erkinjuntti on palannut takaisin Tampereelle ja tuttuun sinioranssiin peliasuun. Pelit Sveitsin pääsarjassa SCL Tigersissa päättyivät ensimmäiseen ulkomaan kauteen, kun joukkue ei tahtonut käyttää suomalaishyökkääjän optiota. Paluu Tapparaan oli Erkinjuntille helppo ratkaisu.

− Tappara oli itselleni hyvä vaihtoehto lähteä hakemaan steppejä eteenpäin. Se oli päällimmäinen syy palaamiseeni. Tämä on todella hyvä organisaatio ja täällä on edelleen tutut valmentajat, joten joukkueeseen oli helppo palata, Erkinjuntti kuvailee paluutunnelmiaan.

Viime visiitti Tapparassa oikeutti Erkinjuntin Tapparan terävimpään kärkeen tehotilastoissa. Kaudella 2013−14 hän saalisti 39 tehopistettä ja vain toissakausi Pelicansin riveissä on tuottanut hänen urallaan enemmän pisteitä, 41. Erkinjuntti lupaa jälleen tehokasta kautta, koska tietää valmennusjohdon asettamat odotukset.

"Urallani ei ole muita tavoitteita kuin olla se ihan kärkiäijä"

− Yritän tietysti olla tehokas edelleen, sitä minulta odotetaan. Urallani ei ole muita tavoitteitakaan kuin olla aina se ihan kärkiäijä, missä sitten pelaankaan. Se rooli on otettava, koska täällä on muitakin, jotka siitä paikasta taistelee.

Erkinjuntti tiedostaa ansaitsevansa peliaikaa sitä enemmän, mitä paremmin hän pystyy pelaamaan. Tapparassa on hänen mukaansa tällä hetkellä hyvä ja terve kilpailutilanne.

Pelit Sveitsissä toivat 32-vuotiaan rovaniemeläislähtöisen hyökkääjän pelitapaan lisää monipuolisuutta ja Erkinjuntti sanookin sen myötä olevansa valmis pelaamaan tilanteessa kuin tilanteessakin.

− Aika lailla jokaisella osa-alueella pyrin tuomaan oman panokseni tekemiseen. Tavoitteenani on pelata todella hyvä kausi ja mennä urallani eteenpäin, hän sanoo päättäväisesti.

Erkinjuntti on päässyt hyvin sisään joukkueeseen, kun alla on CHL-otteluita sekä muutama harjoituskauden peli. Lisäksi Tapparan henkilöstöstä löytyy paljon samoja kasvoja edelleen.

"Meininki on samanlaista kuin kolme vuotta sitten. Pelitapa on tosin vähän nopeutunut"

− Pelaajavaihtuvuutta on tietenkin ollut, mutta sitä on aina. Tuttu runko on kasassa ja kokeneempia miehiä mukana. Meininki on hyvin samanlaista kuin kolme vuotta sitten. Samoja valmentajia ja muutakin huoltohenkilökuntaa, suurempia muutoksia ei ole tullut. Pelitapa on tosin vähän nopeutunut, Erkinjuntti toteaa.

Erkinjuntti oli voittamassa Tapparassa kolmea SM-hopeaa vuosina 2013, 2014 ja 2015. Nyt paluumuuttaja lähtee tavoittelemaan kirkkaampaa mitalia, mutta pitää ajatukset silti maltillisesti kuluvassa hetkessä.

− Totta kai tavoittelen kultaa. Se on siellä tulevaisuudessa jossain, mutta tavoite on aina olla tässä hetkessä ja tehdä asiat mahdollisimman hyvin. Toivon mukaan kullasta päästään taistelemaan keväämmällä, mutta päivä kerrallaan edetään. Ei pidä rakentaa liian isoa möykkyä itselleen. Kyllä se palkinto sieltä sitten tulee. Hyvä, että Liiga alkaa taas niin saadaan niin sanotusti arki rullaamaan, hän päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle