Antti Erkinjuntti sai täyteen sata liigamaalia - "Hyvä, että maalit tulivat ensin, vasta sitten ottelut"

LIIGA / Haastattelu
Antti Erkinjuntti teki sadannen Liigamaalinsa toisessa ottelussaan Sportin paidassa.
Kuva © Satu Pitkänen
Vaasan Sport löi KooKoon vierasottelussa Kouvolassa 2-7. Illan merkittävin osuma oli Antti Erkinjuntin Liigauran sadas maali.

Rovaniemen kasvatti Antti Erkinjuntti on ehtinyt pelata Liigaa TPS:ssä, Tapparassa ja Pelicansissa, ennenkuin tie vei täksi kaudeksi Vaasaan ja Sportiin. Tämän kautensa Sport pääsi aloittamaan kolmella vierasottelulla. Ensimmäisenä vastaan tuli hankalaakin hankalampi Kärpät kotiluolassaan Oulussa. Seuraavana vuorossa oli Kouvola ja KooKoo.
- Oltiin tehokkaita. Sehän on harvinaista, että tulee seitsemän maalia, varsinkin vieraissa. Ylivoima oli hyvää ja veskari pelasi hyvin. Alkukaudesta kun saadaan paljon onnistumisia, se kantaa varmasti hedelmää, Erkinjuntti kiitteli.

Ja se uran sadas maali, se syntyi ottelun 37. minuutilla.
- Jani Alkio kysyi kauden alussa kumpi tulee ensin, sata maalia vai 600 ottelua. Onneksi tuli nyt tuo maali. Ei tässä hirveässä maalitahdissa olla, Erkinjuntti hymyili.
Erkinjuntin uran seuraava tasaluku on sekin lähellä. Kuudessadas Liigaottelu käydään näillä näkymin lauantaina Vaasassa.
- Roolini joukkueessa on, että pelaan ylivoimaa, alivoimaa, viis-vitosta, kaikkea mahdollista. Kopissa olen oma itseni, sanon silloin kun on jotain sanottavaa. Enkä esitä mitään. Ehkä mulla jopa on eniten pelejä tässä porukassa, Erkinjuntti pohti.

Ennen kotiavausta Vaasassa kohdataan vielä Kaakon kiertueella SaiPa perjantaina. Kotiyleisö odottanee malttamattomina Sportin kauden debyyttiä.
- Yksi treenipeli pelattiin kotona, ja siellä oli hyvä meininki. Vaasahan on aina ollut paha paikka tulla pelaamaan vierasjoukkueessa, joten hyvä fiilis on tulevasta kotiyleisöstä, Erkinjuntti povaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle