Anton Ollikainen sai KOOVEEn kapteeninviitan harteilleen: "Kapteenina oleminen on kunnia-asia, ja puheet pukukopissa tulevat spontaanisti"

MESTIS / Haastattelu
Anton Ollikainen on kerännyt jäähyjä kolmanneksi eniten joukkueestaan.
Kuva © Timo Savela
Mestistä johtavassa Kooveessa nähtiin viikonloppuna kapteeninvaihdos, kun puolustajakonkari Mikko Pukka lähti uusien haasteiden pariin Slovakiaan ja hänen kapteeninviittansa sai Hakametsän pukukopissa loppukaudeksi Anton Ollikainen. Ollikainen perkasi ennen Peliitat-ottelua alkukauttaan ja käänsi katseitaan tulevaisuuteen.

Kuluva kausi on sujunut 26-vuotiaalta Hämeenlinnassa syntyneeltä Anton Ollikaiselta pääsääntöisesti Mestis-kaukalossa, mutta siihen on mahtunut myös kaksi Liiga-ottelua Tapparan paidassa. KOOVEEssa hän on takonut 31 ottelussa 24 tehopistettä, mutta Tappara-visiitillä ei pisteitä irronnut.

− Kun saatiin tilanne vähän rauhoittumaan, niin on päässyt arkeen kiinni. Tuon jälkeen on mennyt hyvin hommia tehden ja pelit joukkueena on mennyt myöskin hyvin. Ketjun kanssa on saatu tehokkaita pelejä. Vaadittuamme tarpeeksi itseltämme ketjukavereiden kanssa emme tyydy niihin huonompiinkaan peleihin, Ollikainen summasi alkukautta.

KOOVEE vaihtoi ennen sunnuntai-illan kamppailuaan kapteenia. Mikko Pukan lähtiessä Slovakiaan uudeksi kapteeniksi valittiin joukkueen keskuudessa Ollikainen.

− Ilmeisesti valmennus pääasiassa ei halunnut sekoittaa varakapteenistoa ja valitsi minut siihen mukaan rinkiin, eli ei tässä sen kummempia isompia muutoksia tullut päivittäiseen tekemiseen. Lähinnä symbolinen muutos. Kapteenina oleminen on kunnia-asia, ja puheet pukukopissa tulevat spontaanisti eivätkä valmiiksi paperilla kirjoitettuna, nykyinen kapteeni kommentoi.

Tamperelaiset johtavat Mestistä reilun 30 kierroksen jälkeen ja joukkueen pistekeskiarvo ottelua kohden (1,90) on sarjan parhaimmistoa kärkikolmikon kahden seuraavan joukkueen Imatran Ketterän ja IPK:n kanssa. Mikäli KOOVEE jatkaa samalla tahdilla eikä retkahduksia tule, Miikka Kuuselan luotsaama joukkue voidaan nähdä kevään pudotuspeleissä.

− Henkiselle tasolle olisi hyvä juttu, mikäli joukkueemme nappaisi runkosarjan kärkipaikan ja pääsisimme pudotuspelien loppuun asti aloittamaan kotikaukalosta sarjat. Kuitenkaan sarjan kärkenä olevalle joukkueelle sijoitus ei tuo takeita pitkästä keväästä. Totta kai vähän helpottaa kotiedun myötä. Pystytään ilman Liiga-apuja myöskin saamaan hyviä tuloksia, Ollikainen siirsi lopuksi katseitaan tulevaisuuteen.

Otsikkoa muokattu su klo 18.51.

» Lähetä palautetta toimitukselle