Anton Lundellin oivallus toi jatkoaikavoiton Latviasta − "Tuumasin, että hyökkään vielä kerran enkä menekään vaihtoon"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Lundellin piiska on viuhunut.
Kuva © Samuli Huikuri

Anton Lundell ratkaisi Latvia-ottelun jatkoajan viimeisillä sekunneilla. Nuori leijonasankari kertasi maaliaan seuraavana päivänä näin:

− Naureskelimme siinä pelin jälkeen, että alla oli suhteellisen pitkä vaihto. Ajattelin mennä vaihtopenkille, mutta näin kellossa olevan vain 10 sekuntia. Tuumasin, että hyökkään vielä kerran enkä menekään vaihtoon. Olli Määtällä oli kiekko hallussa ja sain häneltä unelmasyötön − pääsin haastamaan lähelle ja viemään kiekon maaliin.

Lundell nauttii MM-kisoissa pelaamisesta täysin rinnoin Parempien ja huonompien hetkien aallokossa heikommista hetkistä nouseminen on ratkaisevaa.

− Keskittyminen on melko helppoa, kun pelejä on melkein joka päivä. Ei tarvitse miettiä kuin pelaamista ja palautumista. 

Laitahyökkääjänä kisat aloittanut Lundell on saanut peliinsä uuden vaihteen silmään siirryttyään keskushyökkääjäksi.

− Pystyn pelaamaan molempia paikkoja, mutta olen sentteri. Vahvuuteni tulevat keskellä paremmin esiin.

Lundellin laidoilla pelaavat Arttu Ruotsalainen ja Niko Ojamäki. Ruotsalaisen kanssa "Lunkka" on ollut enemmän otsikoissa, mutta hän haluaa jakaa kiitosta myös toiselle laidalle.

− Ojamäen rooli on erittäin tärkeä. Hän tekee paljon sellaisia asioita, jotka eivät näy tulostaululla, kuten karvaa, puolustaa ja tuo kiekkoa meille kahdelle muulle. Hän osaa myös roikkua kiekossa ja hänellä on hyvä kuti, Lundell listaa ketjukaverinsa ominaisuuksia.

Leijonien pistepörssiä johtava Lundell on saanut paljon onnittelu- ja tsemppiviestejä kotikatsomoista.

− Kännykkä pärisee. Yritän vain parhaani auttaa joukkuetta voittamaan.

Kun Suomi kohtaa tiistaina alkulohkon päätöspelissä Kanadan, on Riika-areenalla myös yleisöä. Sitä Lundell odottaa innolla − aivan, kuten vaahteralehtipaitojen tarjoamaa haastettakin.

− Olen toistaiseksi kuullut vain Latvian kannattajien huutoja voittopelien jälkeen kaduilta. Viime kerrasta, kun on ollut hallissa yliesöä on vierähtänyt pitkä tovi. 

» Lähetä palautetta toimitukselle