Anton Lundell vierasmaaleistaan: "Ei voi päättää, missä peleissä onnistuu"

LIIGA / Haastattelu
Anton Lundell on osunut kotipelien nutussa harvemmin kuin vieraspeleissä.
17-vuotias lupaus Anton Lundell ihastuttaa otteillaan niin Liigassa kuin nuorten maajoukkueessakin. Liigauran kahdeksasta maalista kuusi on syntynyt vieraspelissä.

Paikka liigatasolla kokeneiden Jasse Ikosen ja Sakari Salmisen keskellä on nuorelle sentterilupaukselle kelvollinen. Tehojakin on syntynyt hyvään tahtiin siihen nähden, että Anton Lundell täyttää lokakuussa vasta 18 vuotta.

HIFK:n hyökkääjä saa rauhassa kehittyä kohti huipputasoa.

− Meillä on siitä hyvä tilanne, että kopissa on kokemusta lähes jokaisesta liigasta ja sarjasta. Sieltä saa hyviä vinkkejä aina tarvittaessa, Lundell toteaa.

Yksi sarja on nuoren keskushyökkääjän tavoitteena, vaikkakin kaukaisena sellaisena. Varattavissa NHL:ään Lundell on kesän 2020 tilaisuudessa.

− Ei sitä vielä ole mietitty. Varaus tulee, kun on tullakseen. Joka päivä vain yritän kehittyä paremmaksi pelaajaksi. Kevätkaudelle olen päässyt lähtemään täynnä energiaa ja hyvällä itseluottamuksella, kun MM-turnaus sujui kaikin puolin hyvin ja pääsin näkemään maailmaa, Lundell kertoi.

31 otteluun Lundell on nyt tehnyt ja syöttänyt kahdeksan osumaa, mikä on oikein kelvollinen tahti vielä 17-vuotiaalle pelaajalle. Erikoiseksi asian tekee se, että maaleista kuusi on syntynyt vieraskentillä.

Kotipeleissä Lundell pöllytti Jukureiden ja Sportin verkkoa.

− Tuota asiaa en ole miettinyt yhtään. Kotiyleisön edessä on aina mukavampi pelata, mutta eipä sitä voi päättää, missä onnistuu maalinteossa.

Jos Ässiltä puuttui panos täydellisesti lauantain ottelusta, HIFK pelaa runkosarjan loppuun asti paikasta kuuden parhaan joukossa.

Lauantain 6−2-voitto Porissa takaa mainiot asetelmat taisteluun. Ässien ja HIFK:n väliset kamppailut ovat vuosien saatossa osoittautuneet tunnelmallisiksi ja viihdyttäviksi, eikä tämänkertainenkaan täysin tehnyt poikkeusta.

Kotijoukkue putosi helsinkiläisten matkasta, mutta tunnetila oli kohdallaan.

− Jokainen jäljellä oleva peli on tärkeä. Tässä oli kova meininki ja paljon kamppailupelaamista, kaksi maalia iskenyt hyökkääjä totesi.

− Toisessa erässä saimme heti kaiken itsestämme irti ja voittoon tarvittavat maalit. Pystyimme parantamaan vaisusta avauserästä.

» Lähetä palautetta toimitukselle