Anton Lundell lähtee innolla turnauksen toiseen Saksa-peliin: "Pienenä olen seurannut heitä paljon"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Lundell varttui seuraten Saksan nykyisiä suomalaisvalmentajia.
Kuva © Samuli Huikuri

Suomi eteni torstaina MM-kisojen välieriin voittamalla Tšekin 1−0. Anton Lundell kiitteli Jussi Olkinuoran maalivahtipanosta sekä tiivistä puolustusta.

− Kaksi tosi puolustavaa jengiä vastakkain. Lisää kiekkoja pitää saada maalille jatkossa. Tulimme tänne pelaamaan mitaleista ja nyt tässä ollaan, iloitsi Lundell ensimmäisissä MM-kisoissaan.

Leijonat iski jo avauserässä, mutta Iiro Pakarisen osuma hylättiin videotarkistuksen jälkeen. Lundell tuumi, että Pakarinen yritti jarruttaa tilanteessa.

− En tiedä, mikä linja täällä on. Iiro työnnettiin maalille. Aika 50-50-tilanne. Olisi ollut tärkeä avausmaali, mutta oli hyvä saada joukkueena tehtyä myös toinen.

Välierissä vastaan tulee Saksa, jonka valmennusryhmässä on kaksi entistä HIFK:n huippupelaajaa. Itsekin seuran pelaajana Lundell tuntee Toni Söderholmin ja Ville Peltosen hyvin.

− Pienenä olen seurannut heitä paljon. Isän (Jan Lundell) kautta tunnen molemmat. He ovat pelaneet hienot urat. Tiedämme, että saamme vastaamme kovan jengin. Pitää pelata paremmin kuin tänään, jos haluamme voittaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle