Anton Lundell jahtaamaan kolmatta arvokasta voittoa Yhdysvalloista: "Aina kiva pelata heitä vastaan"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kuva © Saimi Airaksinen
Pikkuleijonien kapteenistoon kuuluva Anton Lundell on myös kentällä johtavia pelaajia. Toista peräkkäistä alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruutta jahtaava hyökkääjä uskoo kovien kokemusten auttavan.

Suomen turnaus alkoi vaatimattomasti, ja karsintapeikkokin eli vielä ennen viimeistä alkulohkon ottelua.

− Pari ekaa peliä oli hieman vaikeampia meille, mutta viime pelissä maalihanat aukesivat. Se auttoi varmasti joukkuetta. Tästä on hyvä jatkaa.

Suomen mestaruustiet eri ikäluokissa ovat olleet usein kulmikkaita. Vain vuoden takainen poikien maailmanmestaruus on irronnut puhtaalla pelillä, minkä lisäksi kertaalleen mestaruuteen päättynyt turnaus oli sisältänyt yhden tasapelin muun turnauksen mennessä tappioitta.

− Uskon, että koettu vahvistaa meitä enemmän. Olemme ryhmänä tiivistyneet ja pystymme luottamaan paremmin toisiimme.

Lundellille tärkeät pelit Yhdysvaltoja vastaan ovat tuoneet hyviä muistoja. Sekä viime vuoden 18-vuotiaiden MM-kisoissa sekä tänä vuonna 20-vuotiaissa Lundell kuului Suomen maailmanmestarijoukkueeseen. Molemmilla kerroilla Yhdysvallat kaatui finaalissa.

Lundell odottaa puolivälierästä vauhdikasta, kuten tällä tasolla usein nähdään. Hän aikoo myös nauttia pelistä.

− Varmasti tulee kova luistelupeli. Tasaista tulee, ja on aina kiva pelata heitä vastaan.

Viime hetkien ohjelma ei ollut pelaajalle vielä haastatteluhetkenä selvä, mutta hän uskoo niiden menevän tuttujen rutiineiden mukaan.

− Varmaan pelipäivän aamujää ja sitten aikaisempi peli.

Suomi pelasi kaksi jälkimmäistä alkusarjan ottelua iltapäivällä, joten joukkueella on jo kokemusta. Toki Yhdysvalloilla vastaavia otteluita oli kolme, ja he pelasivat vain avausottelunsa Ruotsia vastaan iltapelinä.

− On se hyvä, että tietää päivärytmin, eikä tule mitään uusia yllätyksiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle