Anton Lundell ja Benjamin Korhonen loistivat tyytyväisyyttään − "Oli tyly peli meiltä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Suomi juhli Slovakiaa vastaan.
Kuva © Pasi Mennander // Suomen Jääkiekkoliitto
Loistavasti pelanneesta Nuorten Leijonien joukkueesta löytyi monta onnistujaa. Kapteeni Anton Lundell jatkoi vahvoja otteitaan, mutta myös neloskentässä ensiminuuttinsa pelannut Benjamin Korhonen säväytti energisellä pelaamisellaan. Nuorten miesten katseet kääntyivät jo kohti Kanada-ottelua.

KalPa-hyökkääjä Benjamin Korhonen pääsi Slovakiaa vastaan pelaamaan turnauksensa ensimmäiset minuuttinsa, ja hän teki heti ensimmäisessä vaihdossaan vaikutuksen energisellä pelaamisella. Läpi ottelun paljon taklannut ja töitä tehnyt Korhonen saalisti myös kaksi syöttöpistettä.

Nuori mies oli syystäkin tyytyväinen näytönpaikkaansa ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

− Nyt kun ei ollut päässyt pelaamaan parissa ekassa pelissä, tänään tulin sitten peliin täynnä energiaa, ja se varmasti näkyi. Totta kai se oli iso näytönpaikka. Meillä on kaikki hyviä pelaajia ja erot ovat sen verran pieniä, että siinä pitää olla parhaimmillaan, kertoi Korhonen.

− Hyvin olen Heleniuksen kanssa pelannut aikaisemminkin ja nyt sujui [Mikko] Petmanin kanssa. Molemmat tekivät hyvin töitä. Siinä oli mukava pelata.

Anton Lundellin hyvä vire jatkui, ja kapteeni iski jälleen ottelun avausmaalin, kuten kahdessa aikaisemmassakin ottelussa. Lundell suitsutti myös ketjunsa toimintaa, sillä yhteistyö Roni Hirvosen ja Kasper Simontaipaleen kanssa sujuu hyvin. Hän myös korosti työnteon merkitystä.

− Olemme kaikki hyviä pelaajia ja ehkä se työmäärä ratkaisee. Meillä on todella kova työmäärä jokaisessa vaihdossa ja sitä kautta saadaan riistoja ja kiekkoja. Pystymme myös löytämään toisemme siellä jäällä, tiedetään missä toiset liikkuvat. Meillä on todella hyvä kemia ja mukava pelata yhdessä. Pelaaminen on vaan koko ajan parantunut ja olemme saaneet paljon paikkoja. Tänään saatiin sitten muutama onnistuminenkin.

Kapteeni oli myös tyytyväinen siihen, miten ennalta sovitut asiat saatiin toteutettua pelissä.

− Totta kai on mukavaa, kun pystytään koko ajan peliä parantamaan. Tänään oli tosi hyvä peli meiltä, aika tyly esitys. Juuri niitä asioita, joista olemme joukkueen sisällä puhuneet, saatiin toteutettua. Luottavainen fiilis huomiseen peliin [Kanadaa vastaan]. Se tulee olemaan turnauksen kovin peli alkusarjassa. Meidän täytyy valmistautua tosi hyvin siihen.

Lundell lähtee pelaamaan luottavaisin mielin ennakkosuosikkia vastaan.

− Tänään oli tosi vauhdikas peli, vähän kuin se harjoituspeli USA:ta vastaan. Odotan aika samanlaista vauhtia [Kanadaa vastaan]. Kanadalla on taitavampia pelaajia, jotka osaavat pelata kiekon kanssa. Meidän täytyy osata puolustaa hyvin.

Myös Korhonen epäili, ettei pelin tempo niinkään nouse, mutta puolustuspelaamiseen on Suomen kiinnitettävä huomioita.

− Taitaa vaan vastustajan taito kasvaa huomiseen peliin, tuskin vauhti niinkään.

Anton Lundell on tottunut rooliinsa joukkueen johtavana pelaajana, mutta korostaa joukkueen edun olevan se tärkein. Toki onnistuminen heti alkumetreistä lähtien vie paineita pois harteilta.

− Totta kai se antaa itseluottamusta, kun saa onnistumisia. Tässä nyt mennään kuitenkin joukkue ensin. Tärkeintä on voittaa joukkueelle. Totta kai on mukavaa, että pystyy itse auttamaan joukkuetta voittamaan sekä kavereita siinä vierellä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle