Anton Levtchin kehityksen taustalla on hurja työmäärä − "On vaadittu paljon töitä ja kärsivällisyyttä"

LIIGA / Haastattelu
Kultaisen kypärän päähänsä saanut Anton Levtchi lupaa kevääksi vahvempaa Tapparaa.
Kuva © Juuso Koro
Tapparan alkukausi ei ole ollut totutun tehokasta, ja kärkihyökkääjä Anton Levtchin mukaan joukkue onkin pelannut käsijarru päällä. Hyökkääjä itse on tehnyt paljon kärsivällisesti töitä päästäkseen joukkueensa avainpelaajien joukkoon ja itsensä kehittäminen jatkuu edelleen.

Erikoinen liigakausi on alkanut myös Tapparan osalta poikkeuksellisella tavalla. Joukkue ei tällä kertaa löydykään kärjen tuntumasta, vaan vasta niukasti pudotuspeliviivan yläpuolelta − sijalta yhdeksän.

Joukkueen parhaaksi pistemieheksi on noussut seuran oma kasvatti, hyökkääjä Anton Levtchi.

− Rytmitys on meillä varmaan kärsinyt, kun olemme pelanneet niin hajanaisesti pelejä. Emme ole oikein saaneet kiinni siitä, mitä on haettu. Meidän päivittäinen tekemisemme ja työmme hallilla on kuitenkin sen verran laadukasta, että uskon sitä kautta kohta palkintojakin tulevan, Letvchi uskoo.

"Rytmitys on meillä varmaan kärsinyt, kun olemme pelanneet niin hajanaisesti pelejä."

Tapparalla on se etu moneen muuhun joukkueeseen, että heiltä ei palannut pelaajia joulukuussa takaisin NHL-leireille.

− Olemme yhdessä päässeet vetämään jo pitkän pätkän, eivätkä ovet käy nyt kumpaankaan suuntaan. Sehän on hyvä jo joukkuehenkeäkin ajatellen, että samat äijät pysyvät mahdollisimman pitkään.

Levtchi nousi hiljattain seuran sisäisen pistepörssin kärkeen, mutta kaipailee silti lisää onnistumisia myös itseltään.

− En ole vielä tyytyväinen omaan peliinikään, vaan siinä on vielä aika paljon parannettavaa. Onnistumisia on kuitenkin tullut jonkin verran, ja toivottavasti tulee jatkossakin.

Yhteispeli on löytynyt hyvin varsinkin nuoren Kristian Tanuksen kanssa.

Krisse on taitava pelaaja, vahva ja hyvä kiekon kanssa. Suojaa kiekkoa hyvin ja kutikin on hyvä. Hänen kanssaan on hyvä pelata.

Taitavasta Kristian Tanuksesta on löytynyt Levtchille sopiva ketjukaveri.
Kuva © Jarno Hietanen

Omassa seurassa kärsivällisesti töitä tehden

Tapparan oma kasvatti ei ole muihin joukkueisiin vilkaissutkaan, vaan on halunnut kehittyä pelaajana kasvattajaseurassaan. Hänet on nähty ainoastaan yhteistyöseura LeKin riveissä Mestiksessä ennen Tapparan liigajoukkueen runkopelaajaksi kasvamistaan.

− En ole edes miettinyt muualle siirtymistä, vaan olen pyrkinyt ainoastaan kehittämään itseäni. Olen tehnyt aikoinaan kovasti töitä päästäkseni liigajoukkueen rinkiin, ja unelmat ulkomaan kaukaloista ovat vieläkin muutaman kauden edessäpäin. Olen tykännyt olla Tapparassa ja koen, että se on paras paikka minulle nytkin.

"Olen tykännyt olla Tapparassa ja koen, että se on paras paikka minulle nytkin."

Levtchi kulkee samaa polkua, mitä hänen edellään on moni tapparalainen kulkenut: alempien ketjujen pelaajasta hiljalleen aina profiilipelaajaksi.

− Pitää paikkansa, mutta on siihen kyllä vaadittu todella paljon töitä ja kärsivällisyyttäkin. Aika kauan jouduin ravaamaan Lempäälän ja Tampereen väliä.

Nousu runkopelaajaksi on vaatinut paljon töitä ja siihen on Levtchikin joutunut tekemään ylimääräistä työtä, jotta olisi kokonaisvaltaisempi pelaaja.

− Kamppailu- ja luisteluvoiman kun sain kehitettyä riittävän hyvälle tasolle, niin aloin saada isompaa vastuuta ja onnistumisiakin alkoi tulla. Niihin keskityin aika paljon, varsinkin kesäisin tein töitä niiden eteen. Olin tiennyt, että pelaaminen oli ollut ihan hyvällä tasolla. Pelisilmää oli, mutta sitten piti saada voimaa kaksinkamppailuihin ja luisteluun, jotta pystyin auttamaan joukkuetta paremmin.

Levtchi pyrkii tuomaan illasta toiseen Tapparalle ratkaisuvoimaa.
Kuva © Juuso Koro

Letvchi kantaa Tapparan kultaista kypärää joukkueen parhaan pistemiehen merkkinä (7+7=14). Kultainen kypärä ei tuo hyökkääjän mukaan tullessaan suorituspaineita. Menestyvä joukkue tarvitsee leveän materiaalin, ja sitä Levtchin mukaan Tapparalla on.

− Ei siitä mitään paineita tule. Meillä on neljä hyvää kentällistä tekemässä tulosta emmekä ole pelkästään yhden tai kahden ketjun varassa. Totta kai yritän joka pelissä tuoda ratkaisuvoimaa, mutta ihan aina se ei kuitenkaan onnistu. Silloin aina joku laajasta materiaalista astuu esiin.

Pelaaminen on lajin suola

Koronapandemian vuoksi joulukuulta siirrettiin useita pelejä myöhemmäksi kevääseen ja nyt tammikuussa odotetaan pelien jälleen jatkuvan.

− Pelaamista on odotettu aika paljonkin. Tässä on treenattu pirun pitkään ja pelejä on ollut vain parikymmentä. Nyt kaivataankin sellaista otteluohjelmaa, missä pääsee takaisin hyvään pelirytmiin. Kyllähän harjoitteleminen vie pelaajaa eteenpäin, mutta pelaaminen on tämän lajin suola.

Letvchi uskoo, että perjantaina Tapparan osalta jatkuva Liiga näkee syksyä vahvemman Tapparan.

− Yhtenäinen ja sisuuntunut Tappara palaa kaukaloihin. Vielä ei koneesta olla saatu irti sitä kaikkea, mitä on otettavissa. Olemme pelanneet hiukan kuin käsijarru päällä. Se kun saadaan päältä pois, niin nähdään aika vahva Tappara.

» Lähetä palautetta toimitukselle