Anton Holm hyvässä pistevauhdissa – ruotsalaishyökkääjällä edessään ensimmäinen kausi korkeimmalla sarjatasolla

LIIGA / Haastattelu
Anton Holm on aloittanut Liigauransa hyvässä tahdissa.
Kuva © Satu Pitkänen
Liigatulokas Anton Holm on päässyt hyvään vauhtiin alkukierroksilla. TPS:n hyökkääjä on tehnyt neljässä ensimmäisessä ottelussa viisi tehopistettä, joista kaksi on maaleja.

KooKoon kotiluolassa vieraillut TPS antoi isännille esityksen maalinteon tehokkuudesta. Kotijoukkue piti kiekkoa hallussaan ja peli pyöri enimmäkseen TPS:n puolustuspäässä. Siitä huolimatta TPS huolehti maalinteosta.

- Alussa mentiin vähän edes-takaisin, ja sitten saatiin maali. Sen jälkeen ottelu meni tosiaan vähän kummalliseksi... Mutta me pystyimme olemaan tehokkaita tasakentällisinkin, joten hyvähän ottelu oli meille. Negatiivista oli rangaistusten määrä, mutta alivoimapelikin sujui hyvin, Holm pohti ottelun jälkeen.

TPS:n seitsemästä maalista Kouvolassa vastasi seitsemän eri tekijää. Anton Holmin käsialaa oli niistä viimeinen. Liigauran avausmaali syntyi jo Ässiä vastaan kotidebyytissä. Se oli samalla laitahyökkääjän ensimmäinen maali korkemmalla sarjatasolla, sillä hän ei ole koskaan pelannut Ruotsissa SHL:ssä.

- Tässä on ollut paljon muutoksia sekä jäällä että sen ulkopuolella. Olen tullut uuteen maahan jossa on uusi kieli, ja samaan aikaan pitäisi myös pystyä pelaamaan parhaalla mahdollisella tavalla. Peli itsessään eroaa Ruotsista aika lailla, Holm myönsi.

- Kaukalo on vähän pienempi ja pelisysteemi on aika erilainen. On enemmän vauhtia ja tilanteita, mutta tuntuu, että olen päässyt sisään pelityyliin aika hyvin. Otteluja on paljon edessä, ja jokaisessa pelissä tähän mennessä on tuntunut, että olen mennyt eteenpäin, Holm analysoi.

Suomeen ja Turkuun Holmin houkutteli mahdollisuus haastaa itsensä uudessa maassa ja korkeimmalla sarjatasolla. Sopimus kattaa tulevan kauden.

- Tähän asti on ollut todella kivaa, ja odotan tulevaa kautta innolla. Koko joukkueella on suuret odotukset, ja odotuksia on myös joukkueen ulkopuolella. Tehdään oma juttumme hyvin ja työstetään yksityiskohtia joka päivä. Katsotaan mihin se riittää.

» Lähetä palautetta toimitukselle