Anrei Hakulisella läpimurtokausi takana - ehjällä kaudella nousu maajoukkueen runkopelaajaksi?

LIIGA / Haastattelu
Anrei Hakulisen katse tiiviisti kohdistettu alkavaan kauteen.
Kuva © Satu Pitkänen
Toisen polven jääkiekkoilija Anrei Hakulinen on valmiina viemään KooKoon pudotuspeleihin. Ehjänä pysyessään mies on yksi liigan vaarallisimmista hyökkääjistä, jolle löytynee käyttöä myös maajoukkueessa.

Anrei Hakulisen varsinaista läpimurtoa Liigan eliittiin odotettiin jo vuosia. Pelicansissa ura ei oikein lähtenyt siihen nousuun, mitä mies itsekin odotti, mutta Kouvolassa tulosta on syntynyt. Viime kausi oli vihdoin taitavan hyökkääjän läpimurto Liigan huipulle. Läpimurtoa hidastivat lukuisat loukkaantumiset, joiden toivotaan olevan taakse jääneitä. 

− Minulla oli pientä vaivaa tuossa maajoukkuekomennuksen jälkeen ja siinä vähän kuntoutettiin. Kuntoutus täytyy tehdä kesällä, että mies on kunnossa, kun pelit alkaa. Nyt ollaan täydessä tikissä.

Toissa kaudella läpimurto teki jo tuloaan, mutta paha loukkaantuminen keskeytti loistavasti alkaneen kauden. Viime kaudella sekä KooKoo, että Hakulinen aloittivat kauden vahvasti, mutta ainoastaan Hakulinen pystyi pitämään vireensä loppuun asti. KooKoon puolustuspelaaminen ei ollut läheskään samalla tasolla kuin hyökkäyspelaaminen ja, kun avainpelaajien loukkaantumiset alkoivat haitata, oli tuloksena jääminen pudotuspeliviivan alapuolelle. Kouvolassa pelaaminen on kuitenkin maistunut Hakuliselle.

− Olen tykännyt olla täällä. Täällä on iso kaukalo ja se sopii tällaiselle luistelevalle pelaajalle.

Kouvolassa uudistettiin alkavalle kaudelle valmennusta, kun hyviä tuloksia nuorten ja poikien maajoukkueissa tehnyt Jussi Ahokas palkattiin päävalmentajaksi. Hakulisella on hyvää sanottavaa valmentajastaan lyhyen tuttavuuden perusteella.

− Jussi on sellainen jämäkkä äijä! Voittanut paljon nuorissa ja nyt hyppy aikuisiin, mikä ei välttämättä ole helppo. Kuitenkin ollut fiksua tekemistä. 

Hakulinen pitää joukkuettaan kilpailukykyisenä ja uskoo heidän nappaavan alkavalla kaudella pudotuspelipaikan. Katso alla olevalta videolta koko Anrei Hakulisen videohaastattelu elokuun alun Pitsiturnauksen aamupäivältä:

» Lähetä palautetta toimitukselle