Annunen otti vastuun Sveitsin osumista – "En ollut tänään parhaimmillani"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Justus Annunen otti omalle kontolleen Sveitsin osumia.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Sveitsi teki Justus Annusen taakse neljä osumaa. Maalivahtien tilastoykkönen hujahti turnauksen tilastoissa kolmannelle sijalle, kun Sveitsi-ottelun torjuntaprosentiksi muodostui vain 80,95.

Justus Annunen ei edes suunnittele sälyttävänsä syytä häviöstä yksin kenttäpelaajien vastuulle.

− En ollut tänään parhaimmillani. Sitten hävittiin. Ei sen kummempaa, hän suomii itseään.

− Kun hävitään, silloin ei joukkeen peli ole parhaimmillaan. Toivottavasti pystytään parantamaan seuraavaan peliin ja pystytään jenkit hoitamaan.

Haastattelun aikaan on jo selvää, että vastaan tulee Yhdysvallat, ja että peli pelataan Třinecissä. Suomi saa siis jäädä tuttuun hotelliin ja tuttuun halliin, amerikkalaiset saavat muuttaa. Sinänsä Annunen ei koe, että pelipaikalla olisi merkitystä.

− USA:lla on neljä tosi taitavaa kenttää, jotka kaikki pystyvät tekemään maaleja. Heillä on ihan maailman kärkipelaajia ja tosi hyviä maalintekijöitä, ja se tekee siitä niin hyvän joukkueen, Annunen tietää.

Annunen on vuosien varrella pelannut jo useita otteluita amerikkalaisia vastaan ja tuntee sitä kautta monet vastustajan pelaajista. Tässä turnauksessa jenkkejä ei vielä ole erityisesti seurattu.

− Alkaa pikku hiljaa olla aika tutustua USA:n joukkueeseen. Tänään vielä ei kannata aloittaa, mutta huomenna katsellaan varmaan vähän videoita. Torstaina aletaan keskittyä peliin, Annunen toteaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle