Anni Keisala torjui Suomen viimeisenä lukkona Tšekin haasteen edessä − "He ajoivat aika kovaa maalille ja hakivat maskia sekä ohjureita"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Anni Keisala palkittiin Naisleijonien parhaana.

Suomi voitti naisten EHT-viikon viimeisessä ottelussaan Tšekin Tikkurilassa maalein 3−1. Maalivahti Anni Keisala palkittiin Naisleijonien parhaana.

− Hyvän joukkueen takana on helppo pelata. Muutamia ihan pahoja paikkoja sai vastustaja luotua. Pääsin itse hyvin peliin mukaan. Tšekillä on paljon yksilötaitoa ja tiesimme, että he tulevat olemaan kova vastustaja, Keisala pohti.

29 torjuntaa ottanut Keisala tunnisti vastustajan metkut.

− He ajoivat aika kovaa maalille ja hakivat maskia sekä ohjureita. Toteuttivat pelitapaansa hyvin.

Naisleijonat päästi koko viikon aikana todella vähän maaleja. Keisala osasi anasysoida myös kenttäpelin lainalaisuuksia.

− Kyllähän me joukkueena lähdemme puolustuksen kautta liikkeelle. Jos olemme kaksi maalia edellä ja puolustuspäässä peli menee omiin, niin kyllä olemme ne hyvin hoitaneet. Kun menee vähän omiin, niin ei tarvitse itse tehdä niin montaa. Maalipaikat on kuitenkin käytettävä tehokkaasti.

Uusia tyyppejä, uusia tuulia

Keisala muodosti Naisleijonien maalivahtikolmikon marraskuun tapahtumassa Kiekko-Espoon Tiia Pajarisen ja Kuortaneen Emilia Kyrkön kanssa.

− Tiian kanssa olemme tainneet yhden leirin olla yhdessä ja Kyrkkö oli ihan uusi tuttavuus. Meillä oli hyvä kolmikko kasassa ja hyvin tulimme toimeen. Pystyn myös vähän kokeneempana antamaan nuoremmille vinkkejä. Kiva nähdä nuorta virtaa, ja sieltä on tulossa hyviä maalivahteja.

Keisala on pelannut tällä kaudella Ruotsin SDHL:ssä HV71:n maalilla. Joukkue ei ole juuri menestynyt, joten Keisalalla on ollut rutkasti työsarkaa. Torjuntaprosentti on maajoukkuetauon aikana lukemissa 90,7.

− Kyllähän siellä on kovia pelejä alla. Olen siellä hionut joitain asioita omassa tekemisessä ja pystyn niitä näissä peleissä tuomaan esille. Ei ne enää mitään isoja juttuja ole, vaan lähinnä pieniä yksityiskohtia. Kiva nähdä, että nitä pystyy näihinkin 

» Lähetä palautetta toimitukselle