Anni Keisala antoi Suomelle mahdollisuuden pelata finaalipaikasta: "Uskoin ihan viimeiseen sekuntiin asti, että pystymme kääntämään tämän"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Anni Keisala pelasi hienon ottelun, mutta sekään ei riittänyt Yhdysvaltoja vastaan.

Naisleijonat kaatui saappaat jalassa Yhdysvalloille naisten turnauksen välieräottelussa. Suomen ottelun hahmo oli maalivahti Anni Keisala, jonka torjuntojen ansiosta mahdollisuus voittoon pysyi pitkälle ottelun loppupuolelle asti.

– Sain hyvän fiiliksen alusta asti ja koko joukkue taisteli hyvin. Alusta asti oli luottavainen fiilis omaan ja joukkueen tekemiseen. Kaikkeni jätin jäälle, Keisala totesi pettyneenä.

Maalivahti oli ylpeä joukkueensa pelillisesti parannuksesta turnauksen avanneeseen Yhdysvallat-otteluun verrattuna.

– Me pelasimme paljon paremmin kuin siinä alkusarjan ottelussa. Puolustimme tiiviimmin ja pääsimme suorahyökkäyksiin. Paikoista olisi vain pitänyt laittaa sisään.

– Jos ensimmäinen maali tehdään 26 sekuntia ennen pelin loppua, niin silloin on aika vaikea voittaa, Keisala harmitteli.

Takaa-ajossa usko ei horjunut edes siinä kohtaa, kun Suomi haki 3–0-tilanteessa kavennusta ilman maalivahtia hyvissä ajoin ennen loppusummeria.

"Tällä pelillä Sveitsi kyllä kaatuu."

– Uskoin ihan viimeiseen sekuntiin asti, että pystymme kääntämään tämän. Ei tuo parin maalin johto kovin iso jääkiekossa ole. Emme saaneet kavennusmaalia tarpeeksi ajoissa.

Yhden välipäivän jälkeen Naisleijonat päättä olympiaturnauksensa keskiviikkona pronssiottelussa Sveitsiä vastaan.

– Siinä on hyvä paikka ottaa revanssi heistä. Alkusarjassa annoimme heille voiton, mutta ei enää seuraavassa pelissä. Tällä pelillä Sveitsi kyllä kaatuu, Keisala totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle