Andres Ambühl saavutti upean merkkipaalun ja joutui Lukko-hyökkääjän kolaamaksi samassa ottelussa

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ambühl on sveitsiläisen jääkiekon legendoja.
Kuva © Samuli Huikuri
Sveitsi palasi MM-kisoissa voittokantaan murheellisen Ruotsi-tappion jälkeen. Alppimaan juhlakaluna hääri kokenut Andres Ambühl.

Sveitsi murjoi Slovakian torstain iltapäiväottelussa jäänrakoon peräti lukemin 8−1. Andres Ambühl, 37, nousi MM-historian toiseksi eniten otteluita pelanneeksi pelaajaksi.

Sveitsiläinen ohitti tilastossa Neuvostoliiton legendan Aleksandr Maltsevin. Ambühlilla on nyt kasassa 111 pelattua MM-ottelua. Tilastoa johtaa 119 ottelullaan saksalainen Udo Kiessling.

− En itse asiassa edes tiennyt tuosta. En juuri seuraa numeroita, sillä haluan vain pelata. Onhan se kiva nähdä tuollaisia numeroita, selvästi häkeltynyt Ambühl sanoi.

Kokenut hyökkääjä joutui myös kokemaan kovia ottelun aikana, sillä Slovakian Lukossa pelaava Kristián Pospíšil taklasi häntä rumasti. Slovakki sai tilanteesta suihkukomennuksen.

− Yritin viedä kiekkoa kulmasta maalin taakse. Hän luisteli, ehkä vähän hyppäsi ja osui päähäni. Minusta se oli oikea tuomio, konkari totesi lehdistötilaisuudessa.

Takaisin päiväjärjestykseen Ruotsi-tappion jälkeen

Sveitsi oli edellisessä ottelussa hävinnyt Tre Kronorille murskalukemin 7−0. Alppimaa sisuuntui tappiosta.

− Halusimme reagoida isoon tappioon ja tiesimme, mitä meidän on tehtävä voittaaksemme. Nyt näytimme sen, puolustaja Romain Loeffel kiteytti.

Loeffelkin sai tuuletella Sveitsin osumaa.
Kuva © Samuli Huikuri

Loeffel myös huomautti, ettei joukkueen itseluottamus kadonnut missään vaiheessa murskatappiosta huolimatta.

− Emme hävinneet kaikkea, vaikka hävisimmekin Ruotsille.

» Lähetä palautetta toimitukselle