Andreas Bernard toivoo menestystä Bolzanolle, Italialle ja Ässille

Muut Sarjat / Haastattelu
Andreas Bernard luo katseen kehumaansa kannattajakatsomoon poistuessaan jäältä.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Bolzano-vahti Andreas Bernard saapuu haastatteluun päättyneen ottelun tuloksesta harmistuneena, mutta luonnollisesti omaan joukkueeseensa luottaen. Black Wings Linz nousi hieman yllättäen ottelusarjassa 2−1-johtoon runkosarjan voittanutta Bolzanoa vastaan.

32-vuotiaan italialaisen mukaan kaikki ottelut ovat olleet heidän hallussaan, mutta tiukkoja.

− Tuo oli semmoinen perus playoff-peli, mitä on olleet viime pelit. Tiukkaa se on, tänään ei saatu ylivoimamaalia. Ekaan erään, missä oli kolme ylivoimaa, olisi pitänyt saada 1−2 maalia, maalivahti tuumasi ottelun kulminaatiopisteistä.

− Toinenkin maali oli sellainen, että meillä neljä oli menossa maalille ja sitten vastahyökkäyksestä tuli maali, hän harmitteli.

Bernardin mukaan Bolzanon runkosarjan piikkipaikalle vieneet asiat olivat nopeus ja halu mennä maalille. Näitä ei kuitenkaan sunnuntai-iltana näkynyt tarpeeksi. Tiistain ottelua varten hänellä onkin resepti valmiina.

− Pitää kaivaa se soturi esiin ja mennä kovempaa maalille, tänään ei ollut ketään laittamassa paluukiekkoa sisään.

Tilauksessa enemmän peliaikaa

Bernard sanoo, että pelit maistuvat ja otteet ovat olleet hyviä, mutta paljoon vastuuseen tottuneelle pelaajalle enemmänkin peliaikaa olisi mieleen.

− Tietenkin olisin halunnut enemmän pelejä. Tammi-helmikuussa pelattiin paljon joka toista peliä ja minun mielestäni meni tosi hyvin. Ja tällä hetkellä olen tietysti valmiina, jos tarvitsee, niin hyppään askiin, Bolzanon kasvatti tuumasi omasta roolistaan.

Tappioista ei voi maalilla ollutta Samuel Harveytä syyttää, mutta kun kaksi tappiota putkeen on alla, onko tiistaina "Andyn" vuoro olla tolppien välissä?

− Saa nähdä huomenna mitä tulee, mutta tietenkin olisi kova halu pelata. Treenitkin on menneet hyvin ja olen näyttänyt valmentajalle, että olen valmiina.

Bernard pelasi Italian maalilla viime vuoden MM-lopputurnauksessa Helsingin lohkossa.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi

Ainakin Italian maajoukkueessa vastuuta vaikuttaa joka tapauksessa olevan tulossa. Bernard uskoo, että viime vuoden MM-kisojen päätteeksi IA-divisioonaan pudonnut joukkue on kevään turnauksessa rautaa.

− Kova halu on pelata kotiolympialaisiin asti, jotka ovat kolmen vuoden päästä. Helmikuussa oli turnaus meillä kotona, meillä on nuori porukka ja paljon kanadalaisiakin [kaksoiskansalaisia] tulossa edelleen. Minun mielestäni meillä on hyvät saumat tänä vuonna voittaa ja nousta takaisin A-ryhmään taas, maajoukkueen luottovahti tuumaa.

Tulevaisuuden potentiaalisista nimistä kysyttäessä hän nostaa esille Unterlandin AlpsHL-joukkueessa pelaavat nuoret sekä Pelicansin 19-vuotiaan Thomas Galimbertin.

− Jos hän onnistuisi liigapaikan saamaan, niin se olisi tosi tärkeää. Jotta meillä olisi sitten ne pelaajat, ketkä tekee maalit.

Nuorille pelaajille Bernardilla on yksi toive.

− Pitää saada kaivettua se työmoraali, hän tuumi.

Pohjoisitalialainen patasydän

216 pelatulla Liiga-ottelulla Bernard kantaa eniten otteluita pelanneen ulkomaalaisvahdin ennätystä. Mutta aivan Bolzanon kupeesta, Neumarktista lähtöisin oleva Bernard on tällä hetkellä kotonaan. Mikä ICEHL:ssä ja Etelä-Tirolissa maistuu veskarille erityisesti?

− Täällä on aina hyvä sää ja lämmintä, Bernard nauraa.

− Minulle tämä on erityinen paikka, veli (viime vuonna uransa lopettanut pitkäaikainen Bolzanon kapteeni ja maajoukkuepelaaja Anton Bernard) on pelannut täällä pitkään ja koko perhe asuu lähellä. Se on tosi kiva, että treenien välillä pääsee käymään siellä ja juttelemaan veljien kanssa. Kaikki kaverit muutenkin on täällä. Fanitkin näkyvät aika hulluna ja he ovat tottuneet voittamaan paljon, tosi siisti pelata täällä, hän kiteytti.

Ei Bernard ole kotiinpaluustaan huolimatta Suomea unohtanut. Vastaukset soljuvat sujuvalla suomella ja äänessä kuuluu vilpitön lämpö takavuosia kohtaan.

− Mulla oli tosi hyvä ja kiva aika Porissa ja tietenkin seuraan edelleen suomikiekkoa. Kiva, että Ässät sai taas playoff-paikan tänä vuonna. Uskon, että he saavat Tepsin nurin. Saa nähdä sitten [miten siiten eteenpäin], sillä Ilves ja Tappara ovat aika kovaa menneet, uskoo ex-Ässä porilaisten menestykseen.

Ässiin liittyen onkin vielä jäljellä kysymys: viime vuonna Bolzanon pelatessa CHL:ssä Lukkoa vastaan katsomon lippujen seuraan oli nostettu näkyvästi patapaita. Bernard pelasi vielä tuolloin Villachissa, mutta oliko hänellä kenties jotain osuutta kyseiseen tapahtumaan? Maalivahti virnistää.

− No joo, meillä on kaveri täällä, jonka poika on edelleen Porissa pelaamassa, niin he ovat laittaneet sen paidan sinne.

Ässien paita oli näkyvästi esillä viime kauden ottelussa Lukkoa vastaan.
Kuva © Samuli Huikuri

» Lähetä palautetta toimitukselle