Amanda Harkimo: "Täällä keskitytään paljon enemmän pelaamiseen"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Amanda Harkimosta on tullut naisten lätkän fani.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Naisten MM-kisojen DJ Amanda Harkimo on innostunut naisten jääkiekosta viikon kisakokemuksen perusteella. Harkimo näkee naisten kiekossa hyviä asioita, mitä miesten lätkässä ei ole. Harkimo odottaa tunnelman hallissa nousevan Naisleijonien maalien myötä.

MM-kisojen DJ, Amanda Harkimo, on äänipöydän takana ensimmäisissä naisten kisoissaan. Viikon työrupeaman aikana hän on ehtinyt tutustua lätkään, josta puuttuvat taklaukset. Kun jotain puuttuu, niin jotain muuta löytyy tilalle.

– On ensimmäiset naisten kisat ja itse asiassa ensimmäiset naisten pelit, mitä ikinä näen, Harkimo kertoi

Eka kerta on aina eka kerta. Siitä syntyvät muistot. Harkimo on ehtinyt seuraamaan otteluita ja aistimaan yleisön tunnelmia. Oma suhde naisten jääkiekkoon on lämmennyt hiljaisesta liekistä polttavaan roihuun.

– Kyllä tämä on ollut tosi hyvä kokemus. Alussa tuntui tosi turhauttavalta katsoa sitä, kun se on niin erilaista, mutta nyt olen alkanut tykätä. Tässä on uusia puolia, mitä miesten lätkässä ei ole. Esimerkiksi tuo, ettei taklata, niin täällä keskitytään sitten niin paljon enemmän pelaamiseen, ja joutuu tekemään ihan eri ratkaisut kulmissa. On tässä paljon hyviä juttuja, mitä miesten lätkässä ei ole, vertaili Harkimo.

Harkimo myöntää olevansa naisten lätkän fani.

– Joo, kyllä mä olen fani, ja vitsi mä haluaisin itsekin alkaa pelaamaan! innostui Harkimo.

Pääkaupunkiseudun seurat: ottakaa koppi. Uusi kyky pelaajamarkkinoilla toistaiseksi ilman sopimusta.

– No, en mä. Ehkä olen liian vanha, Harkimo nauroi.

Rohkenen epäillä tätä. Vanhemmatkin ovat aloittaneet lätkän, ja lajin pelaamista voi jatkaa niin kauan kuin luistimilla pysyy pystyssä – edes mailaan nojaten.

– No, joo. Mutta kun mä haluan tuonne Leijoniin, niin olisiko pitänyt aloittaa aikaisemmin, pohti Harkimo.

Harkimo vertaili mielessään kisapäiviä. Useita hyvätunnelmallisia päiviä löytyi, mutta toistaiseksi parhaat vibat hän koki lauantaina, jolloin Suomi kohtasi Venäjän loppuun myydyssä Metro Areenassa.

– Kyllä se Suomen toinen peli oli kyllä paras. Oli tosi hyvä fiilis täällä hallissa, ja hieno voitto. Kyllä se päivä jäi mieleen, mietti Harkimo.

Torstaina iltapäivällä odoteltiin vielä illan puolivälieräottelun Suomi – Tšekki alkua. Millaista tunnelmaa Harkimo odottaa halliin illaksi?

– En usko, että päästään ihan siihen Venäjä-ottelun tasolle. Kyllä mä olen ihan varma, että Suomi voittaa. Mä veikkaan, että fiilis nousee sitä mukaa, mitä niitä Suomen maaleja tulee, Harkimo arvioi.

Harkimo on toiminut DJ:nä Jokereiden ja Suomen A-maajoukkueen otteluissa. Ihan samanlaista naisten kisoissa DJ:n työ ei kuitenkaan ole.

– Alkuun mä ajattelin, ettei olisi mitään eroa. Tein musalistat ihan samalla tavalla kuin teen miehille, mutta hetken kun täällä oli, niin mä aloin miettimään, miksi nuoret naiset haluaisivat kuunnella lämmittelyssä Led Zeppeliniä. Kyllä mä vaihdoin tyttömäisempään musaan sitten, totesi Harkimo.

Harkimolla on terveiset myös kiekkofaneille ja tytöille, jotka miettivät tulevaisuuttaan.

– Haluan kaikille pikkutytöille sanoa, että pitää aloittaa pelaamaan. Nyt näkee, kuinka makeata tämä on! Harkimo päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle