Aloitusvirtuoosi Hannes Björninen haluaa voittaa jokaisen kaksinkamppailun − "Haluamme saada hyvät lähdöt eriin sekä hallinnan pelistä meille"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Björninen tuulettamassa Yhdysvaltojen maalilla.
Kuva © Samuli Huikuri
Björninen on leijonajoukkueessa luotettava keskushyökkääjä ja aloitusten erikoismies. Hän on ottanut vaikutteita maajoukkueen legendasta.

Mikko Koivua nuorempana paljon seurannut Hannes Björninen on noussut MM-kisoissa yhdessä ketjunsa kanssa Leijonien luotto-osastoksi. Björnisen, Saku Mäenalasen ja Marko Anttilan kolmikko pelaa suurella intensiteetilllä joukkueen eteen.

− Työnteon kautta pyrimme viemään kiekkoa vastustajan alueelle. Sitä kautta tulee paikkoja ja tehoja. Kaikki lähtee hyvästä puolustuspelaamisesta, Björninen tuumaa.

Hyvin keskenään toimeen tuleva kolmikko nousi joukkueen nimelliseksi ykkösketjuksi. Tällä valmennus hakee hyvää lähtöä otteluihin. Björninen kertoo, ettei ketjun numerolla ole niin suurta merkitystä.

− Yritämme pelata joka tilanteessa mahdollisimman hyvin ja haluamme saada hyvät lähdöt eriin sekä hallinnan pelistä meille.

Ketjukavereistaan Björninen totesi kapteeni Anttilan olevan vahva kiekon suojaaja ja Mäenalasen liikkuvan luistimilla nopeasti sekä laukovan paljon. Mäenalasen kanssa häneltä löytyy myös yhteistä historiaa.

− Saku oli Pelicansissa lainalla minun ensimmäisellä liigakaudellani. Paremmin olemme tutustuneet vasta nyt kisoissa.

Aloitusten erikoismies

Björninen on usein kentällä, kun vuorossa on tärkeä aloitus ja kiekko pitää saada omalle joukkueelle. Hän painottaa, että kokemus ja toistojen määrä ovat aloitusten oppimisessa valttia.

− Aloitusten merkitys kasvaa, sillä niitä voittamalla saa kiekon hallintaan. Niissä yhdistyvät niin taito kuin kamppailuasennekin. Aloituksissa näkyy halu voittaa jokainen kaksinkamppailu.

Ensi kaudeksi Jokereihin siirtyvä keskushyökkääjä toteaa, että hän on pelannut kyseisellä pelipaikalla juniorista lähtien. Ammattilaisena erikoistaito on korostunut entisestään.

− Täytyy myös lukea vastustajista, että mitä he yrittävät aloituksissa tehdä, Björninen kiteyttää.

» Lähetä palautetta toimitukselle